Skip to main content

Oomen Verhuizers, Katwijk

Bedrijfspand Milieu Mobiliteit

Thema’s

Bedrijfspand

Op ons 24 meter hoge bedrijfspand in Katwijk liggen maar liefst 600 zonnepanelen. We hebben de mogelijkheid om energie op te slaan. Ons pand wordt verwarmd met warmtepompen.

Milieu

Wij hebben bijenkasten om de bijenpopulatie in de regio op een hoger niveau te krijgen.

Mobiliteit & Transport

Op dit moment rijden we met 2 grote elektrische vrachtwagens en staan er nog 4 in bestelling. We hebben 4 kleinere elektrische vrachtwagens en 7 elektrische auto’s.

Maatregelen

Centrale balansventilatie
Dakisolatie
Elektrische auto’s
Elektrische oplaadpunten
Gevelisolatie
Industriële warmtepomp
Isolerend glas, deuren & kozijnen
Ledverlichting
Lucht/lucht-warmtepomp
Lucht/water-warmtepomp
Onderhoud voertuigen
PV-panelen
Snelheidsbegrenzing
Tijdschakelklok ruimteverwarming
Vloerisolatie
Wandisolatie
Warmteterugwinning uit ventilatielucht

Over dit bedrijf

Het Oomen Opslag gebouw is op de meest duurzame manier ingericht. Doordat er gebruik wordt gemaakt van honderden zonnepanelen is het gebouw volledig energie neutraal, gasloos en voorzien van een hypermodern eigen energie-opslag systeem. Dit betekent dat Oomen Opslag alle gewonnen energie vanuit de zonnepanelen direct kan gebruiken voor de volledig geautomatiseerde kraan bijvoorbeeld, en voor het laden van de elektrische verhuis- en personenwagens.Op het speciaal voor dat doel ontworpen dak en luifel van het gebouw van Oomen Verhuizers liggen 600 zonnepanelen. Het bedrijf heeft alleen een netaansluiting voor kleinverbruikers, want de pieken in het stroomverbruik worden opgevangen met energie die wordt opgeslagen in een aantal accu’s, het zogeheten peak shaving. Emile Oomen, directeur bij Oomen Group: “Met ons bedrijf willen we laten zien dat je als bedrijf met een kleinzakelijke stroomaansluiting geen problemen hoeft te ondervinden bij de overbelasting van het netwerk.”Met 10 laadpalen, waaronder een snellader voor de deur en een elektrisch wagenpark bezoeken wij klanten op zelf gewonnen energie en zijn hiermee het enige verhuis -en opslagbedrijf die dit aan kunnen bieden.Bij Oomen Verhuizers zijn ze al jaren bezig met de verduurzaming van hun bedrijfsproces. Van zonnepanelen tot elektrische verhuiswagens, duurzaamheid is een van de belangrijkste thema’s bij Oomen Verhuizers.

Bedrijfsdetails

Branche: Vervoer, post en opslag, Zakelijke dienstverlening
Energielabel: A++++
Bouwjaar: 2020
50 – 250 medewerkers
ISO 14001

Kaart

Stel een vraag