Skip to main content

Witteveen+Bos Raadgevende Ingenieurs B.V., Deventer

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Milieu Mobiliteit

Thema’s

Bedrijfspand

We hebben het energieverbruik van ons hoofdkantoor verder weten te reduceren door de instellingen voor verwarmen en koelen nauwkeuriger in te regelen. Ook is reductie bereikt door te voorkomen dat kantoren onnodig open zijn, bijvoorbeeld rond de feestdagen. Door dezelfde filosofie toe te passen op ons bedrijfsrestaurant hebben we ons energieverbruik verder weten te verlagen.

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

Digitalisering heeft een grote impact op ons vakgebied. Het verbetert bijvoorbeeld de nauwkeurigheid, efficiency
en snelheid van berekeningen en processen. Digitalisering stelt nieuwe en andere eisen aan onder meer onze interne bedrijfsvoering. Werken in de cloud en online projectomgevingen zorgt voor grote flexibiliteit en gemakkelijke toegang, maar brengt ook risico’s met zich mee op het gebied van cyberveiligheid. We kijken ook naar de vele mogelijkheden die kunstmatige
intelligentie (AI) kan bieden binnen ons werk, maar zijn ons ervan bewust dat de toepassing en mogelijke risico’s goed moeten worden onderzocht.

Milieu

Op het gebied van duurzame inkoop hebben we scherp gekeken naar ons cateringbeleid. Het doel was het minimaliseren van CO₂-uitstoot, met behoud van keuzevrijheid en het bieden van meer duurzame alternatieven. Aan de hand van de uitkomsten van eigen onderzoek hebben we kleine aanpassingen kunnen doen met een relatief grote CO₂-winst.

Mobiliteit & Transport

Afgelopen jaar is het mobiliteitsprogramma W+B on the mOve geïntroduceerd, waarbij samen met collega’s is gekeken en getest hoe we duurzamer kunnen reizen. Dit heeft geresulteerd in meerdere mobiliteitspilots, zoals elektrische deelauto’s en ‘fiets naar je werk’ met snelle tweewielers zoals elektrische fietsen en speed pedelecs. Ook hebben we het gebruik van auto’s op fossiele brandstoffen gereduceerd door de transitie naar nieuwe elektrische projectauto’s.

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Bevorderen energiezuinige rij- en vaarstijl
Business to Business
Carpoolen, samen rijden of vanpoolen
Dakisolatie
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Elektrische auto’s
Gezondheid medewerkers
Intern en extern HR-beleid
Isolerend glas, deuren & kozijnen
Kantine en (groot)keuken
Kleine isolerende maatregelen
Ledverlichting
Natuurlijke ventilatie
OV-abonnement vanuit werkgever
Parkeerbeleid
Rapporteren & monitoren
Regeling (elektrische) fiets-van-de-zaak of fietsplan
Regeling thuis- en/of telewerken
Samenwerking in productieketen en kennisdeling
Schoonmaken
Serverruimte | ICT
Slimme meter
Vloerisolatie
Wandisolatie
Waterzijdig inregelen verwarmingsinstallatie

Over dit bedrijf

Witteveen+Bos levert adviezen en ontwerpen op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Wij zetten onze topexpertise in om complexe vraagstukken op te lossen en zijn een betrokken partner voor onze opdrachtgevers. Wij hechten aan onze onafhankelijkheid en aan onze bedrijfscultuur waarin iedere medewerker het beste uit zichzelf haalt, de talenten ten volle benut en maximale klantwaarde biedt.

Bedrijfsdetails

Branche: Advies en consultancy, Zakelijke dienstverlening
Energielabel: A+++
Bouwjaar: 1975
250 of meer medewerkers

Kaart

  • Stel je vraag aan dit bedrijf