Skip to main content

The Waste Transformers, Amsterdam

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Milieu Mobiliteit Overig

Thema’s

Bedrijfspand

Gescheiden afval verwerking aan de bron. Het voedselafval wordt in het bedrijfsrestaurant en andere locaties waar voedsel wordt geconsumeerd apart ingezameld. Zodoende kan dit dagelijks verwerkt worden in de biovergister.

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

Het voedselafval wordt gescheiden aan de bron. Medewerkers en bezoekers worden geïnformeerd en geïnspireerd rondom het thema voedselafval.

Milieu

De ontstane natuurlijke meststoffen uit het voedselafval vormen de basis van onderzoek om kunstmest te vervangen met deze natuurlijke meststoffen.

Mobiliteit & Transport

In Nederland wordt de gemiddelde vuilniszak 86 km vervoerd voordat het ergens in Nederland verbrand wordt. Deze vuilniszak bevat vaak ook nog veel organisch (nat) afval. Met deze lokale manier van het verwaarden van voedselafval, ontstaat er een lokale niet vervuilde stroom aan organisch afval (die de basis vormt van schone energie opwekking) natuurlijke meststoffen en ter inspiratie en motivatie om voedselverspilling tegen te gaan.

Overig

Bij dit project wordt er samengewerkt met sociaal werk leerbedrijf Pantar. Zij begeleiden medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt. De medewerkers halen het voedselafval op en verwerken dit in de lokale Waste Transformer naast de Johan Cruijff ArenA

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Bevordering biodiversiteit
Circulaire bedrijfsvoering
Duurzame bemesting
Kantine en (groot)keuken
Rapporteren & monitoren
Restwarmte- en/of koude- uitwisseling
Vergisting en co-vergisting
Warmtekrachtinstallatie (WKK en bio-WKK)

Over dit bedrijf

The Waste Transformers … helpt bedrijven binnen en buiten Nederland om hun eigen voedselafval om te zetten in lokale waarde. Dit doet The Waste Transformers door het plaatsen van kleinschalige modulaire biovergisters naast het bedrijf dat het voedselafval produceert. De biovergisters verwerken vanaf 300kg voedselafval per dag. 

De basis van schone energie: 

Het niet-consumeerbare voedselafval is de basis van nieuwe schone energie voor het bedrijf. Dagelijks voedt het bedrijf zelf de biovergister met apart ingezameld voedselafval. Bacteriën in de vergister zetten het afval om in biogas en een natuurlijke vloeibare meststof. Het biogas wordt in de biovergister automatisch omgezet in elektriciteit en warmte en teruggeleverd naar het gebouw. De nutrienten vormen de basis voor een natuurlijke meststof, ter vervanging van vervuilend kunstmest. 

Een Waste Transformer in Amsterdam Zuidoost

Er staat een Waste Transformer naast de Johan Cruijff ArenA, die dagelijks het voedselafval van het stadion en omliggende bedrijven verwerkt. Het voedselafval van omliggende bedrijven wordt opgehaald door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hierdoor is voedselafval niet alleen de basis voor duurzame energie en natuurlijke meststoffen, het creëert ook sociale en lokale werkgelegenheid in Amsterdam Zuidoost. 

The Waste Transformers stelt deze locatie open tijdens de Nationale Duurzame Bedrijven Route zodat partijen die binnen hun organisatie voedselafval produceren, zelf een kijkje kunnen nemen of een eigen Waste Transformer een mooie (financiële) duurzame oplossing is voor deze afvalstroom. 

Kijk voor meer informatie over deze locatie op: https://www.thewastetransformers.com/projects-development/johan_cruijff_arena_installation/

Bedrijfsdetails

Branche: Bouw, installatie en infrastructuur, Energie, Water en afval
Energielabel: Onbekend
Bouwjaar: 2023
10 – 50 medewerkers

Kaart

Stel een vraag