Skip to main content

St vd Brink, Ermelo

Mobiliteit
Mobiliteit & Transport

In 2025 willen we de CO2 uitstoot met 50% omlaag hebben. Daar werken we hard aan en iedereen denkt mee. Vanaf 2030 mag er in 42 Nederlandse gemeenten niet meer de stad in met diesel. Dan moet de lading naar een City Hub worden gebracht van waaruit het transport verder de stad ingaat.

Wat gaat St vd Brink daar precies in doen? Ten eerste het trainen van chauffeurs om zuinig te rijden. Er gaat een mentorchauffeur en instructeur mee die de chauffeur onderweg coacht op rijgedrag. Verder monitoren het verbruik van het wagenpark van verschillende afdelingen. Verduurzamen vergt niet alleen grote investeringen, maar ook veel denkwerk.

De nieuwe vrachtwagens van tegenwoordig worden voorzien van extra comfort voor het rijplezier van een chauffeur. Zo wordt er gebruik gemaakt van een koffiezetapparaat, televisie, computer, koelkast, gereedschap en andere apparatuur. Deze voorzieningen verbruiken echter wel meer stroom. Innovatieve zonnecellen die op de trailers worden gemonteerd zijn een duurzame oplossing om het dieselverbruik en daarmee de CO2-uitstoot te verminderen. Dat deze oplossing ook de accu spaart is een bijkomend voordeel.

Green energy biedt de mogelijkheid om altijd opgeladen accu’s te hebben. Volledig onafhankelijk van het stroomnet. Deze oplossing heet MIPV (Mobile Integrated Photovoltaic). De nieuwe zonneceltechnologie gebruikt het volledige lichtspectrum dat elektriciteit opwekt. Hierdoor leveren de zonnecellen meer opbrengst dan zonnepanelen waarbij het lichtbereik kleiner is. De cellen kunnen elk soort bewassing aan en zijn niet schaduwgevoelig. Zo is er altijd sprake van stroom.

Betrokken bedrijven

Wij zijn een pilot gestart voor het gebruik van innovatieve zonnecellen op vrachtwagens. In samenwerking met Wijlhuizen group, leverancier van truck en traileronderdelen, wordt dit geheel nieuwe product getest met behulp van Green Energy. Green Energy is de leverancier van de zonnecellen en Wijlhuizen vermarkt het product in Nederland.

Maatregelen

Bandenspanning
Bevorderen energiezuinige rij- en vaarstijl
Gezondheid medewerkers
Intern en extern HR-beleid
Onderhoud voertuigen
Organisatiecultuur sociale missie
Reduceren ‘leeg retour rijden’

Over dit bedrijf

St vd Brink …is een familiebedrijf met hart voor mensen en passie voor transport. Wat uw vraag ook is, wij zoeken met u mee naar de oplossing. We zijn betrokken, flexibel, innovatief en stellen hoge eisen aan kwaliteit en duurzaamheid. Tegelijkertijd maken we ons sterk voor het werkplezier en de gezondheid van onze medewerkers. Zij maken het bedrijf en zijn ons visitekaartje.

St vd Brink loopt voorop met techniek en duurzaamheid. Niet voor de show; we willen echt onze bijdrage leveren aan een duurzame, schonere wereld. Dat we dat serieus nemen, is onder meer te zien aan allerlei certificeringen. Die tonen aan dat we continu en actief bezig zijn processen te verbeteren en de kwaliteit te verhogen.

We zijn altijd bezig geweest met innoveren. “In 2004 hebben we de eerste stille trailer (PIEK) ontworpen. In 2011 waren we de eerste transporteur met een hybride vrachtwagen. Vanaf 2016 hebben we, in nauwe samenspraak met een opdrachtgever, volop ingezet op LNG (vloeibaar gas). Het is aanzienlijk duurder dan andere brandstof, maar we doen het, omdat we het belangrijk vinden en onze milieudoelstelling willen halen. We zitten tenslotte midden in de transitie fase van elektrisch rijden, wat de komende jaren een vlucht zal nemen.

Bedrijfsdetails

Branche: Vervoer, post en opslag
250 of meer medewerkers
Lean & Green

Kaart

Stel een vraag