Skip to main content

Scania, Zwolle

Bedrijfspand Mobiliteit

Thema’s

Bedrijfspand

Duurzaamheid en geluidvermindering spelen een cruciale rol in de keuzes die zijn gemaakt voor de bouw van de nieuwe hal. Zo zorgen onder andere nieuwe dakplaten voor een verbeterde akoestiek en is er natuurlijker licht in de hal aanwezig. Op het bestaande pand lagen al 28.000 zonnepanelen, het nieuwe gebouw biedt de mogelijkheid om 1.440 extra zonnepanelen te plaatsen. Samen zorgen ze ervoor dat 60% van onze elektrische energie uit zonnepanelen komt.

In de bestaande hal werd in 2021 een nieuw en maximaal duurzaam systeem voor verwarming en ventilatie geïnstalleerd. Elk van de 12 luchtbehandelingskasten levert precies de klimaatprestatie die nodig is. Staat op één kant van de fabriek de felle zon? Dan regelt het systeem er ventilatie bij. En een deel in de schaduwzijde krijgt op hetzelfde moment meer verwarming. Met altijd de juiste benodigde luchtstroom en dus geen tocht meer door ventilatie.

Ook is het nieuwe systeem slim verbonden met de weersvoorspellingen voor Zwolle. Hier reageert het systeem op door tijdig op te starten.

Om het systeem van energie te voorzien werd er tevens een warmtepomp toegevoegd aan de vijf HR-kasten, een hybride oplossing.

Mobiliteit & Transport

Het vervoer van de vrachtwagen is in 2019 overgegaan op HVO100. HVO100 is de pure versie van HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) en reduceert de totale CO2 uitstoot tot 90%.

Over dit bedrijf

Scania’s benadering van duurzaamheid is stevig verankerd in onze kernwaarden en onze manier van werken. We streven ernaar dat ons bedrijf in alle aspecten duurzaam is en dat we voldoen aan de hoogste sociale, ethische en milieunormen.

In de lijn van deze kernwaarde is er, naast de bestaande al verduurzaamde productiehal. een nieuwe productiehal gebouwd in Zwolle. Met deze nieuwbouw, bouwen we verder aan onze visie voor een hoog-volumefabriek in Zwolle. Ook de afdelingen ná onze assemblagelijnen zijn belangrijk om hoogwaardige Scania trucks te bouwen voor onze klanten. De hal is voorzien van verschillende duurzame toepassingen waardoor het klaar is voor de toekomst. 

Bedrijfsdetails

Branche: Vervoer, post en opslag
Energielabel: Onbekend
Bouwjaar: 2023
250 of meer medewerkers

Kaart

Stel een vraag