Skip to main content

Rijn IJssel Vakschool Wageningen, Wageningen

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Milieu Circulariteit Mobiliteit Overig

Thema’s

Bedrijfspand

Na een grote verbouwing van onze school in 2019 is het gebouw enorm verduurzaamd. Er zijn 700 zonnepanelen geïnstalleerd, werken met een warmtepomp (gasinstallatie eventueel ter ondersteuning), alle keukens en bakkerijen werken op inductie i.p.v. gas en/of elektrische installaties en alle verlichting in het pand is ledverlichting.

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

Vanaf afgelopen schooljaar zijn wij gestart met de samenwerking met GreenDish. Verder doen we het volgende:

  • Wij doen dit door de print opdracht niet direct naar de printer te sturen, maar later nog te laten bevestigen met een print druppel. Dit maakt de printer bewuster dat ze een bestand gaan afdrukken.
  • De kartonnen papieren bekers die wij altijd hebben gebruikt voor de watertapsysteem apparaat, gebruiken wij niet meer, ieder student hoort een eigen bidon of iets te hebben om gebruik te kunnen maken van het apparaat.
  • De bevestigingen en reserveringen van zowel restaurant als hotel gaan digitaal.
  • De facturering naar gasten gaat digitaal, zo wordt er drukwerk bespaard.
  • Wij gebruiken geen papieren doekjes meer om je handen na het wassen mee droog te maken, dit hebben wij vervangen door een elektrische handdroger te gebruiken (alleen in de wc-ruimtes).
  • Overdracht night shift is digitaal
Milieu

Onze groenvoorziening is ingericht om de flora en fauna na te bootsen (en te bevorderen) die hier ook in de omgeving voorkomt. We hebben een vlinderberm en een moestuin. Aan de voorzijde van het pand is een natuurberm en -perk gerealiseerd

Circulariteit

Er is zoveel mogelijk circulair gebouwd. In ieder geval zijn de binnen kozijnen en bestrating hergebruikt.

Mobiliteit & Transport

Wij stimuleren onze bezoekers om zo duurzaam mogelijk te reizen. 90% komt al via ov is de inschatting. In 2022 zijn er 4 oplaadpunten geplaatst, 1 laadpunt per 20 parkeerplaatsen.

Overig

Wij hebben medewerkers in dienst van Sacalibor, het arbeidsontwikkelbedrijf voor Midden-Gelderland.

Onze hotel is verbonden met het Rijnijssel van Wageningen, daardoor zijn wij al erg maatschappelijk betrokken door studenten de kans te geven om te groeien in het beroep dat zij later willen doen. Studenten hebben de kans om interne praktijk te volgen. Ook hebben wij mee gedaan aan een actie waarbij er kaarten persoonlijk geschreven moesten worden voor eenzame ouderen in Wageningen. Er is een organisatie langs gekomen die vroeg of wij oude stoelen en tafels hadden voor hun, die zij weer konden gaan gebruiken voor in de ruimtes van vluchtelingen uit Oekraïne. Toevallig waren wij van plan om nieuwe stoelen en tafels aan te schaffen dus de oude meubels konden met de organisatie mee.

Ook doen wij mee aan petflessen-actie waarvan de opbrengst ervan naar studenten van het Rijn IJssel gaan die het financieel moeilijk hebben.

Betrokken bedrijven

Onze groenvoorziening is aangelegd en wordt onderhouden door de Van Ginkel groep.

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Bandenspanning
Bedrijfskleding
Bevorderen energiezuinige rij- en vaarstijl
Bevordering biodiversiteit
Circulaire (kantoor)inrichting
Circulaire bedrijfsvoering
Dakisolatie
Diversiteit
Droogtebestendige beplanting
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Elektrische auto’s
Elektrische oplaadpunten
Gebouwbeheersysteem (GBS)
Gezondheid medewerkers
Hybride warmtepomp
Intern en extern HR-beleid
Kantine en (groot)keuken
Kleine isolerende maatregelen
Kruidenrijke berm
Ledverlichting
Moestuin / pluktuin
Natuurlijke ventilatie
Optimalisatie productieproces
Organisatiecultuur sociale missie
Parkeerbeleid
Print- en kopieerbeleid
PV-panelen
Rapporteren & monitoren
Reinigen en ontvetten
Samenwerking in productieketen en kennisdeling
Schoonmaken
Serverruimte | ICT
Spouwmuurisolatie
Sturen
Verpakken
Vloerisolatie
VR/HR(e)-ketel
Warmteterugwinning uit productieproces

Over dit bedrijf

Rijn IJssel Vakschool Wageningen heeft na een grote verbouwing in 2019 het gebouw enorm verduurzaamd. Er zijn 700 zonnepanelen geïnstalleerd, werken met een warmtepomp (gasinstallatie eventueel ter ondersteuning), alle keukens en bakkerijen werken op inductie i.p.v. gas en/of elektrische installaties en alle verlichting in het pand is led verlichting.

Rijn IJssel legt de verantwoordelijkheid laag in de organisatie. De onderwijsteams onderhouden contacten met het (regionale) bedrijfsleven en zorgen zo voor een goede aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. De onderwijsteams worden aangestuurd door een teamleider, die weer aangestuurd wordt door een clusterdirecteur. Rijn IJssel kent een tweeledig college van bestuur dat verantwoording aflegt aan de raad van toezicht. De stafdiensten werken ondersteunend aan het onderwijs.

Wij leiden jou duurzaam op: voor een plek op de arbeidsmarkt van nu en straks én voor actieve deelname aan de samenleving. Wij delen de interesse die je voor een vak hebt of helpen je die te ontdekken, zodat je later goed voorbereid de toekomst tegemoet gaat.

Bedrijfsdetails

Branche: Onderwijs en training
Energielabel: A++
Bouwjaar: 2008
10 – 50 medewerkers
Green Key

Kaart

Stel een vraag