Skip to main content

Probo, Dokkum

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Circulariteit Mobiliteit Overig

Ons bedrijfspand in Dokkum gebruikt 800 zonnepanelen, waarmee we jaarlijks 320.000 kWh aan groene stroom opwekken. We hergebruiken 95% van ons productieafval en verminderen hierdoor de hoeveelheid restafval aanzienlijk. Door gebruik te maken van watergedragen inkten en duurzame materialen in onze productieprocessen, verlagen we onze CO₂-uitstoot met 200 ton per jaar.

Thema’s

Bedrijfspand

Probo heeft diverse duurzame maatregelen getroffen op het gebied van huisvesting. Ons kantoorpand heeft een A++++ label, wat betekent dat het voldoet aan de hoogste normen voor duurzaamheid, energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Op het dak van onze kantoorpanden en productiehallen zijn 7.000 zonnepanelen geïnstalleerd, waarmee jaarlijks 50% van ons energieverbruik wordt opgewekt; de overige 50% wordt sinds 1 januari 2024 groen ingekocht. Daarnaast maken we gebruik van een geavanceerd luchtbeheersingssysteem dat automatisch de luchtstroom en temperatuur regelt, wat bijdraagt aan een comfortabel en energie-efficiënt binnenklimaat.

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

Bij Probo richten we onze bedrijfs- en productieprocessen duurzaam in door gebruik te maken van materialen die aandacht hebben voor het milieu, de gezondheid en veiligheid van werknemers en gebruikers, en de lange termijn duurzaamheid. Een voorbeeld hiervan is Flag PET, dat volledig gemaakt is van gerecyclede petflessen en wordt gebruikt voor vlaggen, banners en spandoeken. Daarnaast bieden we ProPES Outdoor en FR aan, die 100% uit polyester bestaan en geen pvc bevatten, wat zorgt voor een lichter en duurzamer verzendproces.

Circulariteit

Met ons Sign Again proces, het eerste volledig gerecyclede plaatmateriaal, verwerken we fabrieksafval en gebruikte prints tot nieuw te printen plaatmateriaal. Hierdoor maken we print betaalbaar, verminderen we de afhankelijkheid van schaarser wordende grondstoffen en creëren we een circulaire economie door prints in een herbruikbare loop te brengen en te houden.

Mobiliteit & Transport

Probo heeft duurzame maatregelen genomen voor het transport van onze pakketten. Met onze eigen bezorgdienst combineren we orders en plannen we routes efficiënt om de CO2-uitstoot te minimaliseren. Bovendien worden alle pakketten op maat ingepakt, zodat er meer pakketten per rit vervoerd kunnen worden, wat bijdraagt aan een duurzamer transportproces.

Overig

Probo hanteert een duurzaam personeelsbeleid dat een aantrekkelijke werkomgeving creëert voor werknemers en de maatschappij. We werken samen met sociaal ontwikkelbedrijf Dokwurk en ondersteunen diversiteit met 12 nationaliteiten onder onze 600 medewerkers. Daarnaast bieden we kortingen op fitnessabonnementen en een fietsleaseplan om de gezondheid van onze medewerkers te bevorderen.

Betrokken bedrijven

Bij het verduurzamingsproces van Probo, een print- en signbedrijf uit Dokkum, is Holtara betrokken geweest. Holtara heeft meer dan 15 jaar ervaring in het ontwikkelen van succesvolle ESG (Environmental, Social, and Governance) en duurzaamheid programma’s. Zij combineren deskundig advies met hun bekroonde platform om bedrijven te helpen hun duurzaamheid doelstellingen te bereiken.

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Bedrijfskleding
Bewegingssensor
Business to Business
Circulair productieproces
Circulaire bedrijfsvoering
Dakisolatie
Diversiteit
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Duurzaam vervoerplan
Elektrificatie productieproces
Elektrische oplaadpunten
Energiemonitor
Energiezuinige (productie)apparatuur
Geautomatiseerde deuren
Gezondheid medewerkers
Intern en extern HR-beleid
Inzet monitorings- en planningsinstrumenten voor transport
Isolerend glas, deuren & kozijnen
Kantine en (groot)keuken
Kleine isolerende maatregelen
Ledverlichting
Mensenrechten
Optimalisatie productieproces
Organisatiecultuur sociale missie
Parkeerbeleid
Passieve zonwering
Perslucht
Print- en kopieerbeleid
PV-panelen
Rapporteren & monitoren
Regeling (elektrische) fiets-van-de-zaak of fietsplan
Regeling thuis- en/of telewerken
Reinigen en ontvetten
Schoonmaken
Serverruimte | ICT
Slimme meter
Verpakken
Vloerisolatie
Wandisolatie

Bedrijfsdetails

Branche: Industrie
Energielabel: A++++
Bouwjaar: 2018
250 of meer medewerkers

Kaart