Skip to main content

Pelican Rouge, Dordrecht

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Overig

Thema’s

Bedrijfspand

Een van de aandachtspunten voor Pelican Rouge Coffee Roaster is het verkleinen van onze ecologische voetafdruk in de branderij zelf, door over te gaan op hernieuwbare energie. Een van de manieren om dit doel te bereiken is door 2.487 zonnepanelen met een capaciteit van 1.151 kWh op het dak van de brander te plaatsen. Naast duurzame energie kijken we ook intern naar onze processen om te kijken waar we kunnen veranderen of innoveren om minder energie te verbruiken. Dit is een continu proces waarbij we al veranderingen hebben doorgevoerd door over te stappen op ledverlichting in de hele branderij.

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

Meer dan 50% van onze koffie is gecertificeerd door Fairtrade, Rainforest Alliance en biologische duurzaamheidssystemen. Al onze Pelican Rouge merkkoffie is gecertificeerd: Fairtrade, Rainforest Alliance en/of biologisch.

Overig

Het SpeakUp Program, een mechanisme dat in 2021 werd ontwikkeld en in 2022 opnieuw werd gelanceerd, weerspiegelt ons voornemen om ethisch te werk te gaan en een sterkere cultuur van vertrouwen en transparantie te creëren.

De gezondheid, de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers, klanten, leveranciers en andere belanghebbenden hebben hoge prioriteit. Met een veiligheidsprogramma stellen wij alles in het werk om een veilige en gezonde werkomgeving te bieden en te streven naar nul te voorkomen ongevallen op de werkplek.

Betrokken bedrijven

Welke uitvoerende / adviserende bedrijven zijn er betrokken geweest bij het verduurzamingsproces?

1. Fairtrade
2. Het Selecta Cofee Fund

Maatregelen

Circulaire bedrijfsvoering
Diversiteit
Gezondheid medewerkers
Ledverlichting
Mensenrechten
Optimalisatie productieproces
Organisatiecultuur sociale missie
PV-panelen
Samenwerking in productieketen en kennisdeling

Over dit bedrijf

Pelican Rouge Coffee Roasters …heeft duurzaamheid geïntegreerd in de dagelijkse gang van zaken. Samen met onze medewerkers, klanten en ketenpartners hebben we een gestructureerde aanpak ontwikkeld om te werken aan een duurzame toekomst. Zo hebben wij ons gecommitteerd aan vier strategische pillaren, die gericht zijn op de belangrijkste gebieden waar wij een positieve impact kunnen maken.

Respect voor het milieu, Duurzaamheid in onze toelevering-keten, werkgever naar keuze en gezonde en duurzame producten

Bedrijfsdetails

Branche: Groothandel, autohandel en detailhandel
Energielabel: Onbekend
250 of meer medewerkers
ISO 14001

ISO 9001 BRCGS Food Safety

Kaart

Stel een vraag