Skip to main content

P. van Leeuwen Jr’s Buizenhandel BV, Zwijndrecht

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Milieu Circulariteit Mobiliteit Overig

Het gehele pand is uitgevoerd met LED-verlichting i.c.m. bewegingssensoren. Op het dak van het magazijn in Zwijndrecht zijn 9.100 zonnepanelen aangebracht. Er is een groenstrook aangelegd bij de magazijnen en bijenkorven geplaatst.

Thema’s

Bedrijfspand

– Het gehele pand is uitgevoerd met LED-verlichting i.c.m. bewegingssensoren. – Op het dak van het magazijn in Zwijndrecht zijn 9.100 zonnepanelen aangebracht.

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

– Duurzaamheid is verankerd in de bedrjifstrategie wereldwijd en een door doelen en KPIs gewaarborgd in de lokale bedrijfsvoering – Digitalisering en automatisering van documenten om papiergebruik te verminderen – Afvalscheiding – Afroep van prints alleen in combinatie met persoonlijke PIN zorgt voor minder automatisch printen

Milieu

– Aanleg van nieuwe groenstrook bij magazijnen loopt, oplevering in Q2 2024 – Plaatsen van bijenkorven.

Circulariteit

– Afvalscheiding – Wegwerpbekers op kantoor zijn vervangen door herbruikbaar servies – Ontwikkeling van materiaalpaspoorten en EPD’s – We werken samen met innovatieve producenten en helpen met marketing en verkoop van duurzaam geproduceerde staalproducten, zoals buizen van CO2 gereduceerd staal.

Mobiliteit & Transport

– Structureel thuiswerkbeleid – Leasebeleid voor electrische auto’s en electrische poolauto’s – Electrificatie van intern transportmiddelen waar mogelijk – HVO 100 Diesel voor intern transport en extern transport – Samenwerking met partners voor duurzaam transport (bv trein) – Optimale beladingsgraad van de vrachtwagens die ons materiaal naar de klanten brengen – Moderne audio/video faciliteiten in alle vergaderruimtes zorgen ervoor dat we makkelijker en vaker online vergaderen in plaats van reizen.

Overig

– Veiligheid staat voorop – Creëren en waarborgen van een fijne, motiverende en duurzame werkplek waar mensen zich kunnen ontwikkelen, leren en kunnen blijven groeien – Gelijke kansen onafhankelijk van gender, ras of achtergrond

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Bedrijfskleding
Bevorderen energiezuinige rij- en vaarstijl
Bevorderen transport per spoor en/of schip
Bewegingssensor
Biobrandstoffen
Capaciteitsregeling ruimteventilatie
Carpoolen, samen rijden of vanpoolen
Diversiteit
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Duurzaam vervoerplan
Electrische verwarming
Elektrische auto’s
Elektrische oplaadpunten
Energiemonitor
Frequentiegeregelde cv-pomp
Frequentiegeregelde ventilator
Geautomatiseerde deuren
Gebouwbeheersysteem (GBS)
Gezondheid medewerkers
HR-boiler
Industriële warmtepomp
Intern en extern HR-beleid
Koelen met koude buitenlucht
Koelinstallatie productie inzetten voor koeling gebouw
Kruidenrijke berm
Ledverlichting
Mechanische ventilatie
Mensenrechten
Onderhoud voertuigen
Passieve zonwering
Print- en kopieerbeleid
PV-panelen
Rapporteren & monitoren
Recirculeren ventilatielucht
Regeling thuis- en/of telewerken
Reinigen en ontvetten
Samenwerking in productieketen en kennisdeling
Schoonmaken
Serverruimte | ICT
Slimme meter
Sturen
Thermostatische radiatorkranen
Tijdschakelklok
Tijdschakelklok ruimteverwarming
Ventilatiekanalen luchtdicht
Vraaggestuurd koelen
Vraaggestuurd ventileren
Weersafhankelijke regeling

Over dit bedrijf

Het thema duurzaamheid is verankerd in de bedrijfsstrategie van Van Leeuwen Buizen. Sinds 2021 heeft Van Leeuwen voor haar vestigingen Zwijndrecht, Ulft en Vianen het ISO14001 certificaat.

Drie jaar geleden is het kantoorpand in Zwijndrecht volledig gerenoveerd. Hierbij is een aantal duurzaamheidsmaatregelen doorgevoerd, zoals LED verlichting aangestuurd met bewegingssensoren, het afschaffen van wegwerpservies en het vergemakkelijken van online vergaderen met moderne apparatuur. Om het gebouw een aangename temperatuur te geven is er een duurzame en energiezuinige installatie op basis van lucht-water koeling geplaatst in plaats van koudemiddel.

Op 13 september 2022 is een zonnepaneleninstallatie met maar liefst 9.100 zonnepanelen op het dak van het magazijn in Zwijndrecht  in gebruik genomen. De installatie heeft een capaciteit van 5 Megawatt piek. Hiermee zet Van Leeuwen een belangrijke stap in de reductie van CO2-emissie. Met een totaal oppervlak van 23.500 m² aan zonnepanelen produceert Van Leeuwen voldoende elektriciteit om al haar vestigingen in Nederland en België van eigen groene stroom te voorzien. Daarnaast levert Van Leeuwen terug aan het net voor 300 huishoudens in Nederland. Op eigen terrein zijn voldoende laadpalen beschikbaar voor eigen persoPrivatel en bezoekers.

Als interne bedrijfsmiddelen zoals vorkheftrucks, tractoren en mobiele kranen vervangen worden, rijden ze ofwel elektrisch ofwel op HVO100 biodiesel.

Van Leeuwen werkt ook aan het verminderen van CO2 reductie in scope 3. Concrete acties zijn:

het op voorraad houden en promoten van stalen buizen gemaakt van CO2 gereduceerd staal
het ter beschikking stellen van elektrische pool-auto’s
het invoeren van een nieuw lease-plan, waarbij alle nieuwe leaseauto’s elektisch zijn.

Bedrijfsdetails

Branche: Groothandel, autohandel en detailhandel, Industrie
Energielabel: A++++
Bouwjaar: 1991
50 – 250 medewerkers
Ecovadis, ISO 14001

Kaart

Stel een vraag