Skip to main content

OPNIEUW!, Buitenpost

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Milieu Circulariteit Mobiliteit Overig

Thema’s

Bedrijfspand

Verlichting gaat overal op sensor, sinds mei 2023 hebben we 256 zonnepanelen op het dak.

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

OPNIEUW! is gebaseerd op het 10R-model van circulariteit.

Al onze afdelingen hebben toegevoegde waarde omtrent duurzaamheid. We hebben onze eigen productieafdelingen:

  • stoelenproductie (demontage en assemblage (revitalisatie van stoelen, oftewel onderdelen vervangen en checken op functioneren))
  • tafelproductie (revitalisatie van bureaus)
  • reiniging
  • stoffeerderij voor herstofferen (een nieuw leven voor meubilair is hierdoor mogelijk)
  • hout- en metaalbewerking voor maatwerk.

Daarnaast maken we ook onze eigen circulaire producten, gemaakt van afgedankte en hergebruikte materialen. Afval proberen we om te zetten tot weer een mooi ‘nieuw’ product.

Milieu

Bij ons kun je een circulaire besparingskaart ontvangen bij aankoop van producten of bij projectinrichting. Hiermee wordt in kaart gebracht wat de CO2 besparing, grondstof besparing, energie reductie en sociale winst is van je aankopen. Wij kunnen dit aanbieden, doordat we een circulaire besparingstool hebben ontworpen hiervoor.

Circulariteit

Zie bedrijfs- en productieprocessen & innovaties.

Mobiliteit & Transport

OPNIEUW! is gevestigd 200 meter van het station in Buitenpost. Het is dus goed bereikbaar met de trein, en daarnaast wordt de trein gestimuleerd door het bedrijf.

Bij leveringen bij klanten wordt rekening gehouden met de locatie. Onze planning plant zo dat we zo min mogelijk transport door het land hebben.

Daarnaast hebben we ook een inspiratie locatie in Hillegom, zodat we vanuit het midden van het land kunnen vergaderen en inspireren.

Overig

Wij zijn een social enterprise. Wij willen betekenisvol ondernemen door economisch voordeel te combineren met onze belangrijkste uitgangpunten ecologische en sociale winst. Dit houdt in dat wij ons richten op zowel op duurzame kantoorinrichting als sociaal werken met mensen die afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Jouw circulaire werkomgeving wordt gemaakt door onze eigen houtbewerkers, stoffeerders, metaalbewerkers en monteurs. Dit zijn mensen die afstand tot de arbeidsmarkt hadden en we zelf opgeleid hebben.

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Circulair bouwen
Circulair productieproces
Circulaire (kantoor)inrichting
Circulaire bedrijfsvoering
Diversiteit
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Duurzaam vervoerplan
Gezondheid medewerkers
Intern en extern HR-beleid
Kantine en (groot)keuken
Ledverlichting
Mensenrechten
Optimalisatie productieproces
Organisatiecultuur sociale missie
Rapporteren & monitoren
Reduceren ‘leeg retour rijden’
Regeling thuis- en/of telewerken
Reinigen en ontvetten
Samenwerking in productieketen en kennisdeling
Schoonmaken
Sturen
Vloerisolatie

Over dit bedrijf

OPNIEUW! … vindt het belangrijk om haar bijdrage te leveren aan een schonere wereld. In ons productieproces ontwikkelen wij producten zonder nieuwe grondstoffen aan te boren. De producten die wij zelf ontwikkelen en produceren worden gemaakt van hergebruikte materialen. Hierdoor is ieder product uniek met een eigen verhaal. Zo vermaken wij oude petflessen tot akoestische oplossingen, oude treinonderdelen tot tafels en banken, oude rugkappen tot lampen, en dit zijn nog maar enkele voorbeelden. Afval resulteert hierbij tot nieuw circulair meubilair! 

Daarnaast verzamelen wij (kantoor)meubilair dat we vervolgens upgraden en als nieuw weer aanbieden. We verlengen de levensduur van meubels door ze opnieuw te stofferen en te repareren. Ook heb je de mogelijkheid om kantoormeubilair te huren, als je bijvoorbeeld tijdelijk kantoormeubilair nodig hebt tijdens een verhuizing. 

Bedrijfsdetails

Branche: Groothandel, autohandel en detailhandel, Industrie, Water en afval, Zakelijke dienstverlening
Energielabel: A+++
Bouwjaar: 2018
10 – 50 medewerkers

Kaart

Stel een vraag