Skip to main content

Omnisport Apeldoorn, Apeldoorn

Bedrijfspand Circulariteit Mobiliteit Overig

Ons sportcomplex in Apeldoorn bespaart jaarlijks 20% energie dankzij de installatie van LED-verlichting en efficiënte isolatie. We hebben onze bedrijfsprocessen geoptimaliseerd door 50% van ons afval te recyclen en regenwater op te vangen voor gebruik in onze faciliteiten. Door herbruikbare materialen in de bouw en onderhoud van onze sportaccommodaties te integreren, dragen we actief bij aan een circulaire economie. Onze parkeerplaats is voorzien van laadpalen voor elektrische auto’s en een uitgebreid fietspark, wat bijdraagt aan een reductie van transportgerelateerde CO₂-uitstoot.

Thema’s

Bedrijfspand

Warmtepomp in plaats van gas en ± 2.000 m2 zonnepanelen gerealiseerd in 2023

Circulariteit

Binnen de zakelijke- en congresfaciliteiten zijn wij afgelopen jaar overgestapt van disposable naar servies waarmee de hoeveelheid afval aanzienlijk verminderen. Het afval wat tijdens de evenementen nog ontstaat wordt in de nieuwe prullenbakken gescheiden en wordt de hoeveelheid CO2 teruggedrongen door deelname aan het ‘Waste to Energy’- initiatief. Dit betekent dat Omnisport groene stroom opwekt van eigen afval.

Verder hebben 50% waterbesparing door beperkte doorstroomsnelheid.

Omnisport probeert ook op het gebied van catering zo duurzaam mogelijk te zijn. Zo worden er veel biologische producten en streekproducten ingekocht, waaronder de fairtrade koffie van PURO en duurzame food en non-food producten van Eerlijk & Heerlijk.

Mobiliteit & Transport

Op loopafstand van station Apeldoorn De Maten / Station Apeldoorn Osseveld. Wij maken gebruik van elektrische auto’s

Betrokken bedrijven

Partnerschap met MVO Nederland en WeForest

Over dit bedrijf

Omnisport is dé locatie voor sportevenementen in Nederland, gelegen in Apeldoorn. Omnisport is niet alleen een toplocatie voor sportevenementen, maar ook een broedplaats waar Nederlandse topsporters trainen en excelleren. Het is de thuisbasis voor tal van nationale en internationale kampioenschappen, zoals het Europees en Wereldkampioenschap baanwielrennen en atletiek. Het middenterrein van de Wieler- en Atletiekbaan kan ook voor zakelijke events, een perfecte locatie zijn. Hier kunnen wij diverse stijlen en ambiance creëren met onze uitgebreide faciliteiten op het gebied van aankleding, licht- en geluidstechniek, en audiovisuele voorzieningen. 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Omnisport 
Bij Omnisport zien we Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen als het nemen van bewuste beslissingen om een balans te creëren tussen people, planet en profit. We erkennen onze verantwoordelijkheid voor de effecten van onze bedrijfsvoering op mens en natuur en streven ernaar om positieve veranderingen teweeg te brengen. 

Duurzame energie en afvalbeheer 
Als onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid maken we gebruik van een warmte-koudeopslag, waardoor we overtollige energieopslag kunnen benutten waar nodig. We reduceren de opwekking van schadelijke CO2-stoffen door deel te nemen aan het “Waste to Energy”-initiatief, waarbij we groene stroom opwekken uit de verwerking van ons eigen afval. 

Green Key certificaat 
Omnisport is er trots op dat we het Green Key Certificaat hebben behaald, een internationaal erkend keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus bezig zijn met duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. 

Concrete maatregelen 
We nemen concrete maatregelen om onze duurzame inspanningen voort te zetten. Binnen onze zakelijke- en congresfaciliteiten zijn we bijvoorbeeld overgestapt van disposable naar herbruikbaar servies, waardoor we aanzienlijk minder afval produceren. Het resterende afval tijdens evenementen wordt gescheiden en we blijven deelnemen aan het “Waste to Energy”-initiatief om onze CO2-uitstoot te verminderen. 

Bosbehoud en duurzame catering 
Ook dragen we bij aan bosbehoud door voor elk evenement dat bij Omnisport plaatsvindt vijf bomen te planten in samenwerking met WeForest. Daarnaast streven we naar duurzaamheid in onze catering, waarbij we veel biologische en lokale producten inkopen, waaronder fairtrade koffie van PURO en duurzame producten van Eerlijk & Heerlijk. 

Bij Omnisport blijven we ons inzetten voor duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, omdat we geloven dat het onze verantwoordelijkheid is om een positieve impact te hebben op onze samenleving en het milieu. 

Bedrijfsdetails

Branche: Cultuur en sport, Zakelijke dienstverlening
Energielabel: A
Bouwjaar: 2000
50 – 250 medewerkers
Green Key, MVO-prestatieladder

https://omnisport.nl/mvo/

Kaart

Stel een vraag