Skip to main content

Oceanco, Alblasserdam

Bedrijfspand Circulariteit

Thema’s

Bedrijfspand

In alle panden wordt vanaf 2022 alle TL-verlichting vervangen door ledverlichting met bewegingssensoren. Deze investering heeft een terugverdientijd van slechts 1,5 jaar!

Alle panden geïsoleerd en voorzien van isolerend glas.

Het pand aan de Marineweg 1 is voorzien van een combi ketel/warmtepomp. De ketelfunctie wordt langzaamaan uitgefaseerd zodat we straks geen gas meer nodig hebben.

Op het dak liggen maar liefst 930 panelen.

Het pand aan de Marineweg 5 heeft een grote WKO-installatie. WKO staat voor Warmte Koude Opslag waarbij de energieopslag zich zo’n 160 – 180 meter diep in de grond bevindt. Dit is een duurzame methode om energie in de vorm van warmte of koude op te slaan in de bodem. Dit duurzame systeem wordt gebruikt om het gebouw maar ook de processen te verwarmen en/of te koelen. Bij de koudeopslag wordt winterkoude gebruikt voor koeling in de zomer. En warmte uit de zomer wordt opgeslagen voor verwarmen in de winter.

Het pand aan de Marineweg 5 heeft geen zonnepanelen omdat het dak dit niet toelaat. Op dit moment zijn we bezig om te kijken naar de mogelijkheid om de gevels te gebruiken voor zonnepanelen.

Circulariteit

Het afvalwater uit onze productieprocessen wordt gebruikt voor de schoonmaak.

Maatregelen

Afvalwaterhergebruik
Bewegingssensor
Circulaire (kantoor)inrichting
Dakisolatie
Elektrische auto’s
Energiezuinige (productie)apparatuur
Gevelisolatie
Isolerend glas, deuren & kozijnen
Ledverlichting
PV-panelen
Schoonmaken
Wandisolatie
Warmte- en/of koudeopslag in de bodem (WKO)

Over dit bedrijf

Oceanco …vindt dat het hun taak is om marktleider te zijn op het gebied van duurzame ontwikkeling en het stimuleren van positieve verandering. Naast het bouwen van jachten die grenzen verleggen op het gebied van groene technologieën en efficiëntie, hebben we gedurfde ambities om onze impact op het milieu tegen 2030 meer dan te halveren in vergelijking met de benchmark, waarbij we ernaar streven dat 100% van ons elektriciteitsverbruik wordt geleverd door hernieuwbare energiebronnen. In 2030 willen we 100% afvalvrij of circulair zijn in de hele toeleveringsketen, door bewust nieuwe materialen te selecteren of te creëren voor gebruik aan boord.

Bij Oceanco maken we het tot onze taak om duurzame innovatie te versnellen en verantwoord zeilen tot stand te brengen. Daarom hebben we een speciaal actieplan opgesteld voor duurzaam ondernemen dat duurzame ontwikkeling omvat vanuit sociaal, economisch en milieu perspectief.

Dit plan is gebaseerd op ons duurzaamheidskader dat is opgesteld door de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG’s) in combinatie met de duurzaamheidsthema’s van Oceanco.

Als basis van de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling van de VN worden de SDG’s beschouwd als de gouden standaard voor het bereiken van een betere en duurzamere toekomst voor iedereen. Uit de volledige lijst van 17 SDG’s hebben we de zes meest relevante doelen geselecteerd waarvan we dachten dat onze acties de grootste impact zouden kunnen hebben. Deze omvatten:

   SDG7 Betaalbare en schone energie
   SDG8 Fatsoenlijk werk en economische groei
   SDG12 Verantwoorde consumptie en productie
   SDG13 Klimaatactie
   SDG14 Leven onder water
   SDG17 Partnerschappen voor de doelen

Bedrijfsdetails

Branche: Bouw, installatie en infrastructuur, Industrie
Energielabel: C
Bouwjaar: 2014
250 of meer medewerkers

Kaart

Stel een vraag