Skip to main content

Hotel Jansen, Amsterdam

Circulariteit

Hotel Jansen in Amsterdam heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Ze gebruiken bewust gekozen materialen met minimale productieverspilling en maximaliseren hergebruik. Hoogwaardige stoffen uit een tijdelijke Rijksmuseum-tentoonstelling zijn verwerkt in de zithoek van elke kamer. Bovendien bevatten de kamers producten van lokale Amsterdamse kunstenaars. Het hotel heeft 700 zonnepanelen en heeft het BREEAM Outstanding-certificaat behaald voor hun duurzame gebouwprestaties.

Circulariteit

Materialen zijn heel bewust gekozen; we hebben minimale productieverspilling en hergebruiken zoveel mogelijk materiaal. Naast circulariteit lag de focus op lokaal. Zo zijn er hoogwaardige stoffen teruggewonnen uit een tijdelijke Rijksmuseum-tentoonstelling en verwerkt in de zithoek van elke kamer, en zijn er producten van lokale Amsterdamse kunstenaars terug te vinden in de kamers.

Betrokken bedrijven

Fiction Factory

Maatregelen

PV-panelen

Over dit bedrijf

Hotel Jansen … bereikte het hoogste punt van het nieuwe hotel met het plaatsten van het stalen frame en de ruim 700 zonnepanelen op het 40 meter hoge dak. Moke Architecten (exterieur), Monk Architecten en duurzame bouwstudio Fiction Factory (interieur) zijn twee jaar geleden als team uitgedaagd om de tweede vestiging van Hotel Jansen in het nieuwe Bajeskwartier zo circulair mogelijk te ontwerpen en bouwen. Het ontvangen BREEAM Outstanding certificaat – wereldwijde beoordeling duurzaamheidsprestaties van gebouwen – is het bewijs dat dit geslaagd is.

Bedrijfsdetails

Branche: Cultuur en sport, Horeca
Bouwjaar: 2015
BREEAM

Kaart

Stel een vraag