Skip to main content

Groenpand, Utrecht

Bedrijfspand Milieu Circulariteit Mobiliteit

We hebben ons pand goed geïsoleerd, alle verlichting is LED-verlichting, de buitenkant is bekleed met thermisch Europees hout en we maken gebruik van houten passieve zonwering. We hebben een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. In de bedrijfshal hebben we inheemse klimplanten wat er niet alleen mooi uitziet maar wat zomers ook nog eens verkoelend werkt. Rondom het pand vind je vogelkastjes en insectenhotels.

Thema’s

Bedrijfspand

We hebben ons pand goed geïsoleerd, alle verlichting is LED-verlichting, de buitenkant is bekleed met thermisch Europees hout en we maken gebruik van houten passieve zonwering. We hebben een ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Milieu

We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met biodiversiteit. Zo laten we de bedrijfshal beklimmen met inheemse klimplanten wat er niet alleen mooi uitziet maar wat zomers ook nog eens verkoelend werkt. We hebben hiervoor een strook rondom moeten uitgraven wat we hebben aangevuld met biologische aarde. Rondom het pand vind je vogelkastjes en insectenhotels.

Circulariteit

We proberen zo goed mogelijk te scheiden voor recycling. De oude groepenkasten die we van onze klussen terug krijgen, leveren we in bij een bedrijf die deze materialen zo goed mogelijk hergebruikt. De pui hebben we flink opgeknapt en daar zijn nieuwe geïsoleerde kunststof kozijnen met triple glas in gekomen. Het oude glaswerk van de pui hebben we vervolgens in het pand gebruikt om verschillende werkruimtes te creëren. Onze bureaus hebben we laten maken van oude zonnepanelen.

Mobiliteit & Transport

Op ons bedrijventerrein kun je gebruik maken van elektrische deelfietsen van TIER.

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Bedrijfskleding
Bevordering biodiversiteit
Bewegingssensor
Circulaire (kantoor)inrichting
Circulaire bedrijfsvoering
Dakisolatie
Diversiteit
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Elektrische auto’s
Gevelbeplanting
Gevelisolatie
Gezondheid medewerkers
Groene werkomgeving
Inheemse bomen
Intern en extern HR-beleid
Isolerend glas, deuren & kozijnen
Kruipruimte isolatie
Ledverlichting
Organisatiecultuur sociale missie
Passieve zonwering
Print- en kopieerbeleid
Regeling (elektrische) fiets-van-de-zaak of fietsplan
Regenwaterhergebruik
Vloerisolatie
Wandisolatie
Warmteterugwinning uit ventilatielucht

Over dit bedrijf

Groenpand werd in 2014 opgericht door twee milieuwetenschappers met als ultieme missie om elk gebouw in Nederland energie te laten opwekken in plaats van verbruiken. Daarbij kiest Groenpand altijd voor de duurzaamste oplossing. Je kunt bij Groenpand terecht voor energie advies, duurzame installaties als zonnepanelen, pvt-panelen, warmtepompen, laadpalen en groendaken, en zelfs je groene stroom en gas kun je bij Groenpand afnemen. 

In 2020 werd het pand aan de Zonnebaan in Utrecht aangekocht. Op dat moment was het pand verre van duurzaam maar ondertussen zijn er verschillende duurzame maatregelen getroffen. Zo is het flink geïsoleerd, is de gevel betimmerd met Europees hout dat thermisch is bewerkt en wordt de bedrijfshal begroeid met verschillende klimplanten.

Het groen rondom het pand is zoveel mogelijk inheems en er wordt rekening gehouden met de biodiversiteit. Ook zijn er meerdere vogelhuisjes en insectenhotels te vinden. De palmboom die voor het pand staat is een zogenaamde wees-palm die één van de medewerkers langs de weg vond. 

Het pand is ingericht met veel tweedehands meubels, bureaus gemaakt van oude zonnepanelen en akoestische panelen van gerecyclede spijkerbroeken. De betrokkenheid van de medewerkers van Groenpand is groot en er wordt alle ruimte gegeven aan nog meer groene ideeën. Stijnie Thuijs: “We stellen onszelf bij alles de vraag: ‘Kan het ook op een duurzame manier?’”

Bedrijfsdetails

Branche: Advies en consultancy, Bouw, installatie en infrastructuur, Energie, Zakelijke dienstverlening
Energielabel: A
50 – 250 medewerkers

Kaart

Stel een vraag