Skip to main content

Groenendijk Bedrijfskleding , Woerden

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Mobiliteit Overig

Thema’s

Bedrijfspand

In 2019 is ons pand geheel circulair verbouwd. We maken gebruik van een WKO-installatie met warmtepompen en zijn aardgasvrij. De klimaatinstallatie van het gerenoveerde kantoor bestaat uit een luchtbehandelingskast met warmteterugwinning en CO2-sturing. De verwarming en koeling worden voorzien door 2 lucht-water warmtepompen ondersteund door grondkoeling.

De productie wordt verwarmd door middel van indirect gestookte heaters waarbij de benodigde warmte door hr-ketels wordt opgewekt. Bijna alle verlichting is al led uitgevoerd.

In februari 2023 worden er aanwezigheidsdetectoren geplaatst in de opslag, omdat niet altijd iemand hier aanwezig is. Deze worden in verschillende rijen gezet. Bij plekken waar veel daglicht is, wordt er gekeken naar de mogelijkheid om het licht dag afhankelijk te regelen.

Er zijn drie elektrische stoomketels aanwezig voor het aansturen van strijkijzers. Wij beschikken ook over een karton en kledingpers.

Op onze gebouwen liggen 4000 zonnepanelen waarmee we meer energie opwekken (0,65 GWh) dan we gebruiken.

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

Door het toepassen van een tijdschakelaar op de compressoren wordt energie bespaard doordat deze buiten bedrijfstijd de persluchtleidingen en verbruikers worden afgesloten.

De stoomstrijkijzers in het atelier worden elk gevoed vanuit een 10 liter drukvat. Een groot deel van de tijd is slechts 1 of helemaal geen strijkijzer in gebruik terwijl deze wel zijn ingeschakeld en dus het 10 liter vat hebben opgewarmd met stoom. Door handzamere strijkijzers te gebruiken met minder stoomvoorraad op dit soort momenten waarvoor niet een 10 liter water vat op temperatuur gehouden hoeft te worden zal energie bespaard worden.

Mobiliteit & Transport

Vanaf 2023 worden er alleen elektrische auto’s ter leasen aangeboden. Het aanbod is inmiddels dusdanig dat dit mogelijk is en op deze manier sluit Groenendijk aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen.

Indien thuis een laadpaal geïnstalleerd kan worden dan draagt Groenendijk de kosten en gaat het niet langer ten koste van het leasebudget. Bij uitdiensttreding binnen 24 maanden geldt wel een terugbetaalregeling.

Overig

Bij de receptie liggen ov-kaarten die meegenomen kunnen worden door medewerkers om te reizen voor afspraken. Dit zijn uitsluitend zakelijke reizen. Om de reistijd effectief te benutten, is de medewerker in staat om in de trein te werken. Daarvoor wordt er een tweede klas NS abonnement verleend. Dit geldt voor maximaal twee uur per dag.

Om te stimuleren dat de medewerker gemakkelijk van het station naar het bedrijfspand in Woerden kan komen wordt er een fiets op het station beschikbaar gesteld.

Er wordt gestimuleerd om met het openbaar vervoer te reizen. Door deze mobiliteitskaart is de medewerker in staat om zowel een deel-auto, bus, tram, fiets of trein te nemen. Op dezelfde OV-kaart.

Betrokken bedrijven

2019 geheel circulair verbouwd, MTO Nederland project circulair verbouwen. Architect Installatiemateriaal Kozijnen

Maatregelen

Dakisolatie
Isolerend glas, deuren & kozijnen
PV-panelen
Wandisolatie

Over dit bedrijf

Groenendijk Bedrijfskleding … is sinds 1997 een toonaangevende totaalleverancier van bedrijfskleding, bedrijfsschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen in de gehele Benelux met een focus op duurzaamheid. Binnen onze samenleving speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol, wij zijn dan ook continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden en innovaties op dit gebied.

Gedurende alle werkzaamheden en processen focust Groenendijk zich op duurzaamheid en circulariteit. Voor alles zoeken we naar de meest duurzame en innovatieve oplossingen. Onze positie als koploper op het gebied van duurzaamheid willen wij graag behouden! Daarnaast is het ultieme doel om 100% circulaire bedrijfskleding aan te kunnen bieden en daarmee willen wij het duurzaamste bedrijf binnen onze bedrijfstak zijn. De impact van de textielbranche op het milieu is groot. Met dat in ons achterhoofd proberen wij stap voor stap de milieu-impact van onze topproducten te verlagen. Wij kunnen de wereld niet alleen veranderen. Wel kunnen we met ons handelen bijdragen, inspireren en activeren.

Bedrijfsdetails

Branche: Groothandel, autohandel en detailhandel, Industrie
Energielabel: A
50 – 250 medewerkers
CO2-prestatieladder, Ecovadis, ISO 14001, ISO 50001, PSO-keurmerk

Kaart

Stel een vraag