Skip to main content

Fruittuin Verbeek, Oldebroek

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Milieu Circulariteit Overig

Thema’s

Bedrijfspand

Op ons pand zijn 200 zonnepanelen geïnstalleerd op deze manier wekken wij het grootste deel van ons stroomgebruik zelf op. De verwarming van de Tuinkamer & Proeflokaal zijn aangesloten op de warmte uitstoot van de koelcellen. De winkel wordt enkel verwarmd met een houtkachel vanuit de boomgaard kunnen wij onszelf voorzien van hout.

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

Alles wat wij telen in onze boomgaard verkopen wij via onze eigen winkel. De gehele tussenhandel van distributie hebben wij eruitgehaald. Daarnaast kunnen mensen bij ons een appelboom adopteren, wij verzorgen de boom en de mensen kunnen de vruchten ervan plukken.

In onze gehele productieprocessen wordt geen plastic gebruikt. We plukken in gerecyclede kartonnen doosjes, in de winkel gebruiken wij ook geen plastic alleen papieren zakken om de producten in te doen.

Milieu

Wij telen al onze vruchten geheel op een duurzame en biologische wijze. Daarbij houden wij sterk rekening met de biodiversiteit.

Regenwater wordt opgeslagen in ons eigen bassin waarvan we de boomgaard weer water kunnen geven.

Daarnaast hanteren wij een zero waste beleid. Alle tweede klas fruit wordt verwerkt tot fruitsappen of jams.

Circulariteit

De boomgaard is natuurlijk het voorbeeld van circulariteit van bloei tot oogst. Het eindproduct wordt verkocht in eigen winkel, verwerkt tot sappen jams etc. Hierdoor wordt niks weggegooid.

Overig

Wij vinden dat het onze taak is om te laten zien hoe het eten tot stand komt. Onze boomgaard is vrij toegankelijk en door middel van een wandelroute met informatie borden nemen wij de bezoeker mee in het teeltproces.

Daarnaast is het bij ons ook mogelijk om zelf fruit te plukken bezoekers kunnen dus zelf ervaren hoe het is om zelf te oogsten. Daarbij hebben we ook de mogelijkheid tot het adopteren van een boom. Door het jaar heen krijgen mensen uitgebreide nieuwsberichten over de ontwikkeling van de oogst.

Maatregelen

Agrarisch natuurbeheer
Bevordering biodiversiteit
Circulair productieproces
Diversiteit
Duurzame bemesting
Gezondheid medewerkers
Groene werkomgeving
Inheemse bomen
Moestuin / pluktuin
Natuurlijke bedrijfskavel
Regenwaterhergebruik
Terugdringen van chemische bestrijdingsmiddelen

Over dit bedrijf

Fruittuin Verbeek … is een familiebedrijf waar inmiddels de 4e generatie vol passie werken op de Fruittuin wat bestaat uit een boomgaard waar meer dan 80 soorten/rassen fruit worden geteeld en een boerderijwinkel waarin niet alleen eigen geteelde fruitsoorten worden verkocht maar ook producten van andere regionale bedrijven. Alle  producten komen rechtstreeks bij de boer of producent vandaan, alle tussenhandel is er uit gehaald en dit zorgt voor een eerlijke prijs naar de producent & consument. Fruittuin Verbeek is de afgelopen jaren  uitgegroeid tot een ware belevingsboomgaard. Het gehele proces van bloei tot pluk kan je bij Verbeek ervaren!

Al ons fruit wordt biologisch geteeld, wat zorgt voor een eerlijk teeltproces voor mens, dier & natuur en niet onbelangrijk voor het smaakvolste fruit wat je kan eten!

Bedrijfsdetails

Branche: Agrosector, Groothandel, autohandel en detailhandel
1 – 10 medewerkers

Kaart

Stel een vraag