Skip to main content

Delta Glass B.V., Tholen

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Circulariteit

Thema’s

Bedrijfspand

Delta Glass is een van de initiatiefnemers voor het oprichten van een stichting voor duurzaam ondernemen in Tholen. Samen met de gemeente Tholen en andere ondernemers in de omgeving zijn we bezig om een zelfstandige energie eenheid op te richten die zelfvoorzienend is in opwekking en verbruik van energie. Meer informatie is te vinden op www.Rec-tholen.nl REC Tholen heeft een energy hub gecreëerd voor het bedrijventerrein, Tholen.

Binnen deze energy hub kunnen bedrijven van elkaars capaciteit gebruik maken en ondanks de netgongestie word er zo meer ruimte gecreëerd voor de ondernemers, zodat zij niet klem komen te zitten in de netcongestieproblematiek en zich kunnen focussen op hun corebusiness. Op deze wijze kan het bedrijventerrein Tholen energiepositief gemaakt worden, zowel op energetisch niveau als op het gebied van warmte koude.

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

Delta Glass is constant bezig om het proces te verbeteren en te optimaliseren. Daarbij wordt ook rekening gehouden met het milieu. Delta Glass streeft naar duurzaam ondernemen. Zo worden afvalstoffen zoveel mogelijk hergebruikt. Duurzaam ondernemen geldt ook ten aanzien van energie. Niet alleen worden er energie besparende maatregelen toegepast, bovendien wordt er in het proces naar verbeteringen gekeken die leiden tot vermindering van energieverbruik.

Bovendien doet Delta Glass mee met het duurzaamheidsproject MMAtwo, dat gesubsidieerd wordt door de EU. Bij Delta Glass wordt gewerkt met vluchtige organische stoffen. Om te voorkomen dat deze organische stoffen in de atmosfeer terecht komen worden alle dampstromen verzameld en verbrand in een katalytische Oxidator. Deze Katalytische Oxidator werkt geheel autonoom zonder verbruik van energie en zet bij slecht 400 °C de organische dampen om in water en CO2. Dankzij deze lage temperatuur is de uitstoot van NOx zeer beperkt en voldoen we aan alle wettelijke eisen tav luchtemissie.

Delta Glass houdt zich bezig met chemie, dat wil zeggen: chemische stoffen, zogenaamde monomeren worden omgezet in acrylaat, doorzichtige kunststof ramen. Het monomeer is buiten opgeslagen in opslagtanks en wordt aangeleverd per tankwagen. Het monomeer is gestabiliseerd. Vanaf de weg kan men goed zien dat gedurende de zomermaanden deze tanks besproeid worden met water. Hiermee wordt voorkomen dat de tanks in de zon te warm worden. Bij hogere temperaturen kan het voorkomen dat na enige tijd de vloeistof wat dikker gaat worden en dat kan beter worden voorkomen.

 

Circulariteit

Wij streven ernaar om niet alleen te kijken naar de producten die we maken maat vinden ook bestemming voor afvalstromen. Afval is voedsel zoals Michael Braungart beweert onderschrijven wij volledig. Wij spreken dan ook niet van afval maar van reststoffen. Zo vinden we voor al onze reststoffen weer een bestemming :

  • Afgekeurde platen uit het proces worden verzameld in een container en door derden wordt er grondstof voor de platen van gemaakt
  • Glas dat gebroken is gaat in een aparte container en gaat retour glasfabriek
  • Papier verzamelen we in een container. De opbrengst hiervan gaat naar de plaatselijke kerk
  • Plastic wordt apart ingezameld en opgehaald
  • PVC brokken die bij extrusie vrijkomen worden vermalen en hergebruikt
  • We maken zoveel mogelijk gebruik van duurzame pallets die na gebruik weer retour komen. Eenmalige pallets die we ontvangen worden verzaagd en gaat in de open haard Blijft over de afvalzak uit de kantine, die gaat inderdaad in die ene afvalcontainer.
Betrokken bedrijven

On E Target, REC Tholen

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Business to Business
Circulair productieproces
Dakisolatie
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Energiemonitor
Energiezuinige (productie)apparatuur
Gebouwbeheersysteem (GBS)
Kleine isolerende maatregelen
Kleine windmolen
Lage temperatuurverwarming (LTV)
Ledverlichting
Natuurlijke ventilatie
Optimalisatie productieproces
PV-panelen
Rapporteren & monitoren
Restwarmte- en/of koude- uitwisseling
Samenwerking in productieketen en kennisdeling
Serverruimte | ICT
Slimme meter
Spouwmuurisolatie
Sturen
Vloerisolatie
Wand- en vloerverwarming
Waterbesparende maatregelen

Over dit bedrijf

Delta Glass BV is producent van gegoten acrylaatplaten. Delta Glass BV levert gegoten PMMA platen aan verschillende industrieën. Het bedrijf is opgericht in 1978 en is gevestigd in de Slabbecoorn polder nabij de plaats Tholen. In Tholen werken totaal 24 mensen. Delta Glass is onderdeel van de http://www.polyplastic.nl/”>Polyplastic Groep uit Rotterdam.

Bedrijfsdetails

Branche: Industrie
Energielabel: A++++
Bouwjaar: 1980
10 – 50 medewerkers
Milieubarometer

Kaart

Stel een vraag