Skip to main content

Communicatiebureau de Lynx, Wageningen

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Milieu Circulariteit Mobiliteit Overig

Thema’s

Bedrijfspand

Nadat we in 2014 in het voormalige universiteitsgebouw trokken, hebben we het goed geïsoleerd. Er zijn 36 kozijnen vervangen. Op het dak liggen natuurlijk zonnepanelen. In 2020 hebben we de laatste grote stap gezet: een nieuwe achterpui met houten kozijnen en dubbelglas. De thermosstaat staat op dunne tot dikke truienniveau (afhankelijk van de persoon).

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

Producten voor onze opdrachtgevers maken we steeds zo milieu- en mensvriendelijk mogelijk. We adviseren je graag over duurzame webhosting, evenementenlocaties met oog voor duurzaamheid, papiersoorten, milieuvriendelijke inkten en oplages (niet te veel als dat niet hoeft). En we werken desgewenst met een lokale drukker, dat scheelt in de vervoerskilometers.

Milieu

Bij onze ingang hebben we een Operatie Steenbreek-actie uitgevoerd: stenen eruit, en groen erin. Aan de achterzijde van het kantoor ligt een groot groen dak, wat mede door onze bijdrage is gerealiseerd. Daar hangen ook twee ‘vleermuistegels’ met vaste bewoners.

Onze gezamenlijke lunches bestaan voor het grootste deel uit biologische producten.

We poetsen met milieuvriendelijke producten.

Circulariteit

Onze meubelen zijn voor het merendeel tweedehands, onze computers zeer geregeld refurbished. We printen weinig en proberen er voor te zorgen dat de oplages die gedrukt worden van producten voor opdrachtgevers niet te hoog worden ingezet en dat deze bij voorkeur bij duurzame drukkers worden geproduceerd.

Mobiliteit & Transport

We komen zo veel mogelijk op de fiets en met het openbaar vervoer naar ons werk en bij klanten. Dit wordt ondersteund met financiële prikkels.

Overig

De bewoners van de wijk weten ons te vinden als inzamelpunt voor oude mobieltjes, lege cartridges en bloembollen.

Ons kantoor stellen we graag ter beschikking aan andere groene organisaties, zoals Mooi Wageningen, Mooi Binnenveld en Groen Kortenoord. Voor klanten met een zinvol natuurdoel maar een bescheiden budget, hanteren we regelmatig een natuurvriendelijk tarief. We zijn klimaatpartner van Wageningen Klimaatneutraal, supporter van Deltaplan Biodiversiteit en Bedrijfsvriend van Utrechts Landschap.

We zetten ons tegen een maatschappelijk tarief in voor groene projecten die Stichting De Lynx realiseert en omdat we bosuitbreiding in Nederland hard nodig vinden, zetten we ons daar samen met Probos voor in.

Maatregelen

Bandenspanning
Beperkte onkostenregeling eigen auto
Bevorderen energiezuinige rij- en vaarstijl
Bevorderen transport per spoor en/of schip
Carpoolen, samen rijden of vanpoolen
Circulaire (kantoor)inrichting
Circulaire bedrijfsvoering
Dakisolatie
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Gezondheid medewerkers
Groen / blauw dak
Groendak
Groene werkomgeving
Intern en extern HR-beleid
Isolerend glas, deuren & kozijnen
Kleine isolerende maatregelen
Mensenrechten
Natuurlijke ventilatie
Organisatiecultuur sociale missie
OV-abonnement vanuit werkgever
Parkeerbeleid
Print- en kopieerbeleid
PV-panelen
Rapporteren & monitoren
Regeling (elektrische) fiets-van-de-zaak of fietsplan
Schoonmaken
Serverruimte | ICT
Sturen
Vloerisolatie
VR/HR(e)-ketel
Vraaggestuurd verwarmen
Wandisolatie
Waterbesparende maatregelen

Over dit bedrijf

Communicatiebureau de Lynx … voert een breed scala aan communicatieopdrachten uit binnen de thema’s natuur, klimaat en ruimte. Dat doen we met een team van adviseurs, redacteuren, vormgevers, websitebouwers en eventmanagers. 

Omdat we de groene wereld goed kennen begrijpen we onze opdrachtgevers snel en kennen we de doelgroepen die ze willen bereiken. We hebben een breed palet aan opdrachtgevers: ministeries, provincies, waterschappen en gemeenten, de grote natuurbeheerders maar ook vele andere groene maatschappelijke organisaties. 

Ons hart klopt voor groene maatschappelijke waarden. En om daar stappen in te zetten. Velen van ons zijn ook buiten het werk actief voor een groene, duurzame toekomst.

Bedrijfsdetails

Branche: Advies en consultancy, ICT, media en communicatie, Zakelijke dienstverlening
Energielabel: A+
Bouwjaar: 1961
10 – 50 medewerkers

Kaart

Stel een vraag