Skip to main content

Cleaning Twente, Hengelo

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Circulariteit

Alle verlichting is vervangen door LED-verlichting. In 2025 moet minimaal 30% van al het materiaal in verpakkingen bestaan uit gerecycled materiaal. We hergebruiken alles 100%.

Thema’s

Bedrijfspand

Alle verlichting is vervangen door LED-verlichting

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

In 2025 moet minimaal 30% van al het materiaal in verpakkingen bestaan uit gerecycled materiaal. Daar komt nogal wat bij kijken. Je moet de verpakking bij de klanten ophalen, wat een logistieke uitdaging is, en daarna moet je weten wat je met de verpakking kunt doen. Je moet kennis hebben van de chemie én weten wat je met het spoelwater moet doen dat bij het proces vrij komt. We reinigen veel chemie, maar gebruiken zo min mogelijk chemie om te reinigen. Hierbij doel ik op ons spoelwater, dat we fysisch en biologisch behandelen. Het is een volledig natuurlijk proces, waarbij we het afvalwater door bacteriën laten afbreken. Onze waterzuivering breekt voor meer dan 90% alle stoffen af.

Circulariteit

We hergebruiken alles 100%.

Betrokken bedrijven

In het najaar van 2023 zijn we met een groepje ondernemers gestart met het koplopersproject.

Maatregelen

Circulair productieproces
Ledverlichting
Optimalisatie productieproces
Samenwerking in productieketen en kennisdeling

Over dit bedrijf

Cleaning Twente en SenS Interclean is een bedrijf dat zich bezighoudt met het reinigen van tankwagens en het reconditioneren van plastic verpakkingen.

Het principe achter het proces is heel duurzaam. Vrachtwagens hoeven zo weinig mogelijk kilometers te rijden, ze herstellen verpakkingen weer in ere, waardoor er geen nieuwe gemaakt hoeven worden. Het water dat ze gebruiken, reinigen ze ook nog eens biologisch en gaan ze in de toekomst ook nog weer eens recyclen. Verpakkingen die niet terug gaan naar de klant werken ze weer op naar grondstoffen voor hun zusterbedrijven, zoals Euromouldings in Nijverdal dat er weer nieuwe producten van maakt.

Er is een stuk naastgelegen grond aangekocht waar in de nabije toekomst gebouwd gaat worden. Harald Buitenhuis: “Het is onze wens om het nieuw te bouwen pand duurzaam te bouwen en daarin zoveel mogelijk gebruikte materialen te verwerken.

Bedrijfsdetails

Branche: Zakelijke dienstverlening
10 – 50 medewerkers

Kaart

Stel een vraag