Skip to main content

Careyn Zorgcentrum Hart van Groenewoud, Spijkenisse

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Mobiliteit

Het pand is voorzien van dak- en spouwmuurisolatie. Alle verlichting in het pand is vervangen door led. Het pand heeft ventilatie met warmteterugwinning. Zo verwarmen we de verse lucht met de warmte van de afgezogen lucht. Dit scheelt veel energie. Ook in de appartementen hebben we aanpassingen gedaan. Zo heeft de kraan in de badkamer een waterbesparende perlator en hebben de toiletten ene klein reservoir van  6 liter. 

Thema’s

Bedrijfspand

Het pand is voorzien van dak- en spouwmuurisolatie. Alle verlichting in het pand is vervangen door led. Hiermee besparen we energie. We maken gebruik van bewegingssensoren voor het licht in de badkamers. Het pand heeft ventilatie met warmteterugwinning. Zo verwarmen we de verse lucht met de warmte van de afgezogen lucht. Dit scheelt veel energie. We konden helaas geen zonnepanelen meer kwijt op dit dak omdat dit systeem veel ruimte in beslag neemt. Op Hart van Groenewoud villa de Eik was ook ruimte voor zonnepanelen. Hier liggen er 114 met een vermogen van 315Wp. Dit is afgestemd op het verbruik van onze locatie. Ook in de appartementen hebben we aanpassingen gedaan: – In individuele appartementen hebben we CO2 geregelde afzuiging geplaatst. Zo ventileren we alleen wanneer het nodig is. – De kraan in de badkamer is voorzien van een waterbesparende perlator. Door de toevoeging van lucht blijft de waterdruk hoog. – De douchekop is waterbesparend – De toiletten hebben een klein reservoir van 6 liter en zijn voorzien van een stopknop.

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

We werken met een bedrijf dat zo veel mogelijk werkt met Ecolabel producten. Het gaat om minstens 50% van schoonmaakmiddelen die gebruik worden. In de keuken zijn we overgestapt van kant-en-klaar maaltijden die in plastic binnen komen naar maaltijden die vers worden bereid. Dit is niet alleen smaakvoller maar scheelt ook weer heel veel plastic afval.

Mobiliteit & Transport

We hebben 2022 elektrische fietsen aangeschaft die ons personeel kan gebruiken. Zo pakken ze minder vaak de auto voor de thuiszorg.

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Bedrijfskleding
Bevorderen energiezuinige rij- en vaarstijl
Dakisolatie
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Gebouwbeheersysteem (GBS)
Isolerend glas, deuren & kozijnen
Kantine en (groot)keuken
Ledverlichting
Natuurlijke ventilatie
Print- en kopieerbeleid
PV-panelen
Rapporteren & monitoren
Regeling (elektrische) fiets-van-de-zaak of fietsplan
Reinigen en ontvetten
Schoonmaken
Serverruimte | ICT
Spouwmuurisolatie
Sturen
Vloerisolatie
VR/HR(e)-ketel
Vrijwilligerswerk
Warmteterugwinning uit ventilatielucht

Over dit bedrijf

Careyn Zorgcentrum Hart van Groenewoud in Spijkenisse zijn drie woonvilla’s met lichte en ruim opgezette appartementen voorzien van alle moderne luxe. Compleet ingericht op zelfstandigheid, waardoor u het leven kunt leiden wat u wilt. Een fijn samenspel tussen wonen, zorg en zelfstandigheid.

Bedrijfsdetails

Branche: Gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening
Bouwjaar: 2014
250 of meer medewerkers

Green Deal Duurzame Zorg

Kaart

Stel een vraag