Skip to main content

Bedrijven delen handige energiebespaartips voor de winter tijdens Duurzame Bedrijven Dagen

2 november 2023

Hoe zorg je voor een prettige werktemperatuur in je bedrijf zonder hoge energierekening? Of hoe ga je als ondernemer om met je energiegebruik rond de piekuren op het elektriciteitsnetwerk? Tijdens de Duurzame Bedrijven Dagen van 16 tot en met 30 november delen verschillende duurzame bedrijven in Nederland wat hun ervaringen zijn met het verduurzamen van hun pand. Andere ondernemers en managers kunnen tijdens deze dagen bij hen op bezoek voor een korte rondleiding of gesprek om ervaringsverhalen op te halen en vragen te stellen.

Hoewel er online veel informatie beschikbaar is, kan het een uitdaging zijn om de juiste en onafhankelijke informatie eruit te filteren voor je eigen bedrijf. Het isoleren van een oud bedrijfspand uit de jaren ’50 vraagt bijvoorbeeld om een andere aanpak dan een nieuw pand. Tijdens de Duurzame Bedrijven Dagen is het mogelijk om bij panden uit allerlei bouwjaren langs te gaan.

Positieve resultaten en leerpunten   
De gedachte achter de Duurzame Bedrijven Dagen is dat ondernemers hun eigen en eerlijke verhaal delen met zowel de positieve resultaten als de leerpunten. Met de opgedane tips kunnen bezoekers zelf hun voordeel doen.

Restwarmte inzetten 
Onderwerpen die aan bod komen, variëren van energie besparen, een bedrijfstuin met insectvriendelijke planten, een elektrisch wagenpark tot het onderzoeken hoe restwarmte kan worden ingezet. Bezoekers kunnen tijdens een bezoek al hun vragen stellen. Bijvoorbeeld hoe iemand tot een bepaalde keuze is gekomen of wat iemand heeft geïnvesteerd in een duurzame maatregel.

Gratis aanmelden  
Wie op bezoek wil gaan bij een bedrijf, kan zich aanmelden via deze pagina.

Een bezoek is gratis, maar vol is vol. De Duurzame Bedrijven Dagen worden voor het eerst landelijk georganiseerd. Het initiatief is eerdere jaren kleinschalig georganiseerd. Onder andere in de regio Drechtsteden in Zuid-Holland.