Skip to main content

Vliek Tweewielers, Ermelo

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Circulariteit

Thema’s

Bedrijfspand

Door het plaatsen van 56 zonnepanelen op het pand is Vliek Tweewielers nu nagenoeg zelf voorzienend wat elektriciteit betreft. Het stroomverbruik is de laatste jaren wat toegenomen en de energieprijzen zijn de laatste jaren flink omhoog gegaan. Stroomverbruik Bij Vliek is er de laatste jaren veel veranderd. Het percentage elektrische fietsen wat verkocht en gerepareerd wordt is nog groter geworden. Er zijn meer elektrische leen- en huurfietsen die dagelijk bijgeladen moeten worden. Een accukast is aanwezig voor accu storingen. De fietsen gaan aan de computer voor de update. Al met al allemaal zaken die voor meer stroomverbuik hebben gezorgd. Daarom vonden wij het des te belangrijker dat de stroom op een milieuvriendelijke en zelfvoorzienende manier opgewekt werd.

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

Wij bieden leenfietsen aan voor o.a. toeristen, maar wij repareren ook fietsen die worden ingeruild.

Circulariteit

Er is sprake van een circulaire bedrijfsvoering doordat wij tweedehandsfietsen inruilen, repareren en vervolgens weer aanbieden.

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Bedrijfskleding
Circulair productieproces
Circulaire bedrijfsvoering
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Elektrificatie productieproces
Gezondheid medewerkers
Groene werkomgeving
Kantine en (groot)keuken
Kleine isolerende maatregelen
Ledverlichting
Natuurlijke ventilatie
Optimalisatie productieproces
Organisatiecultuur sociale missie
Print- en kopieerbeleid
PV-panelen
Rapporteren & monitoren
Regeling (elektrische) fiets-van-de-zaak of fietsplan
Reinigen en ontvetten
Samenwerking in productieketen en kennisdeling
Schoonmaken
Serverruimte | ICT
Sturen
VR/HR(e)-ketel

Over dit bedrijf

Vliek Tweewielers in Ermelo is een regionale fietsenwinkel. Het assortiment omvat retro stadsfietsen, kinderfietsen, racefietsen, mountainbikes en elektrische fietsen, maar ook allerlei accessoires

In onze werkplaats kunnen mensen terecht voor alles wat met fietsreparaties te maken heeft. Onze goed opgeleide monteurs adviseren over en herstellen fietsen met het beste gereedschap. 

Eigen stroom
Door het plaatsen van 56 zonnepanelen op het pand is Vliek Tweewielers nu nagenoeg zelf voorzienend wat elektriciteit betreft. Het stroomverbruik is de laatste jaren wat toegenomen en de energieprijzen zijn de laatste jaren flink omhoog gegaan. Stroomverbruik
Bij Vliek is er de laatste jaren veel veranderd. Het percentage elektrische fietsen wat verkocht en gerepareerd wordt is nog groter geworden. Er zijn meer elektrische leen- en huurfietsen die dagelijks bijgeladen moeten worden. Een accukast is aanwezig voor accu storingen. De fietsen gaan aan de computer voor de update. Al met al allemaal zaken die voor meer stroomverbruik hebben gezorgd. Daarom vonden wij het des te belangrijker dat de stroom op een milieuvriendelijke en zelfvoorzienende manier opgewekt werd. 

Bedrijfsdetails

Branche: Groothandel, autohandel en detailhandel, Zakelijke dienstverlening
Energielabel: C
Bouwjaar: 1926
1 – 10 medewerkers

Kaart

Stel een vraag