Skip to main content

VDZ projecten, Rijen

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Milieu Circulariteit Mobiliteit Overig

Thema’s

Bedrijfspand
  • Isolatie vloeren RD 5,5
  • Gevels standaard 6,0
  • Dak minimaal 8,0
  • Warmtevoorziening: warmtepomp lucht/water
  • Verlichting: led
Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

Onze visie is groen, dus zoveel mogelijk biobased materialen.

Milieu

Ecologische bedrijfsvoering: alle voertuigen emissieloos sinds 2018.

Circulariteit

Hergebruik van materialen: gebruik van cradle-to-cradle producten en de basis zoveel mogelijk biobased materialen.

Mobiliteit & Transport

Bedrijfsauto’s all electric en privé ook

Overig

We werken zoveel mogelijk met lokale leveranciers binnen een straal van 25 km rondom ons dorp.

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Bandenspanning
Bedrijfskleding
Bevordering biodiversiteit
Circulair bouwen
Circulair productieproces
Circulaire bedrijfsvoering
Dakisolatie
Diversiteit
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Elektrische auto’s
Gevelisolatie
Gezondheid medewerkers
Kleine isolerende maatregelen
Lage temperatuurverwarming (LTV)
Ledverlichting
Lucht/water-warmtepomp
Natuurlijke ventilatie
Optimalisatie productieproces
Organisatiecultuur sociale missie
Parkeerbeleid
PV-panelen
Rapporteren & monitoren
Regenwaterhergebruik
Schoonmaken
Serverruimte | ICT
Slimme meter
Spouwmuurisolatie
Sturen
Vloerisolatie
Waterzijdig inregelen verwarmingsinstallatie

Over dit bedrijf

VDZ projecten … is een kleinschalig ecologisch bouwbedrijf dat zich volledig richt op duurzame projecten. Walther,en zijn twee zoons en nog een paar teamleden bouwen en renoveren woningen voor klanten die willen vergroenen en minder willen betalen voor energie. VDZ projecten realiseert toekomstgerichte energiezuinige woningen en breid deze uit met houtskeletbouw. 

Wij hebben een Groene draad in ons bedrijf door zoveel mogelijk te werken met Biobased materialen. Deze materialen zijn goed voor mens en milieu en zorgen voor het allerbeste resultaat en leefklimaat in je woning.

Onze producten die wij warm aanbevelen zijn in staat het klimaat ideaal op peil te houden in tegenstelling tot andere minder goede isolatie materialen daarnaast zijn onze materialen uitermate geschikt om de zomerhitte langer buiten te houden.

De renovatie van een jaren 60-woning in Bavel is een goed voorbeeld van zo’n duurzaam project. Zijn titel van Vakambassadeur heeft Walther aan deze renovatie te danken. Hij en zijn team hebben de woning volledig gestript en opnieuw opgebouwd. “Energieneutraal maken, was het uitgangspunt. Dat is natuurlijk eenvoudiger wanPrivater je een woning vanaf nul kunt opbouwen”, zegt Walther. “In dit geval was er een buitenschil en van binnenuit losten we alles op. Het Bouwbesluit rondom nieuwbouwwoningen schrijft voor dat de Rc-waarde van een vloer minimaal 3,5 moet zijn. Wij hebben een vloer gelegd met een Rc-waarde van 5,5. Dat geldt ook voor de gevel en het dak. De Rc-waarden liggen nu hoger dan het Bouwbesluit voorschrijft. De houtskelet-aanbouw van de woning hebben we bekleed via het GRADwood systeem, een circulair systeem met een blinde bevestiging. Daarnaast hebben we zonnepanelen en een warmtepomp geïnstalleerd.”
Walther is trots op het resultaat. “Het feit dat je met een klein team in een tijdsbestek van een paar maanden een hele woning hebt kunnen aanpakken en energieneutraal hebt gemaakt, is best bijzonder.” Toch is het zeker niet het enige duurzame project dat hij de afgelopen jaren met succes heeft afgerond. Walther verkleint al jaren zijn ecologische voetafdruk en die van zijn klanten.

Daarnaast inspireert Walther sr Dingemans zijn klanten met zijn persoonlijke keuze van leven hij introduceert Bamboo toilet papier Biologische schoonmaakmiddelen kleding en alles om zo duurzaam mogelijk te leven ook zijn leefstijl probeert hij telkens opnieuw te verbeteren zonder in veroordeling te vallen hoe andere het doen tenslotte houd Walther ook van reizen 

De wormen boerderij die hij bouwt van hout is ook ook een mooi project wat hij kan leveren aan zijn klanten om iets te doen met je eigen GFT Afval

 

Bedrijfsdetails

Branche: Advies en consultancy, Bouw, installatie en infrastructuur, Energie
Energielabel: A+
Bouwjaar: 1960
1 – 10 medewerkers

Kaart

Stel een vraag