Skip to main content

Studio Wae, Bunnik

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Circulariteit

Sinds 2023 zijn we gevestigd in ons bedrijfspand, gebouwd in 2006 met een energielabel A+. We hebben waterbesparende maatregelen, een circulair productieproces en circulaire bedrijfsvoering toegepast, evenals waterdoorlatende verharding. Voor de renovatie hergebruikten we materialen zoals deuren en glas van Decathlon, hout van Buurman Utrecht, roldeuren van Marktplaats en onze eigen circulaire bestrating.

Thema’s

Bedrijfspand

Wat allemaal begon in de huiskamer  van Tynke van den Heuvel (2017)  groeide uit naar een antikraakpand in het Voormalig Pieter Baan Centrum (2019) om vervolgens vorig jaar (2023) naar een eigen pand te verhuizen met inpandige werkplaats in Bunnik.

Het gebouw hebben we omgetoverd van autoshowroom en sportschool naar een circulair gebouwde broedplaats van ideeën en producten. We gebruikten de oude deuren en glas van het voormalig Decathlon gebouw, alle houtafwerking van Buurman Utrecht, roldeuren van Marktplaats en uiteraard onze eigen circulaire bestrating voor in de tuin en parkeerplaatsen.

Inmiddels is het een inspiratieplek voor circulair verbouwen en duurzaam inrichten geworden waarbij niet alleen de producten van Studio Wae te zien zijn maar ook heel veel andere duurzame partners zoals duurzaam meubilair, wandafwerking, decoratie en verlichting.

Milieu
  • De eerste circulaire waterdoorlatende parkeerplaats
  • Vergroening van de buitenruimte
  • Sedum dak bij de entree
Circulariteit

De verbouwing vorig jaar is grotendeels uitgevoerd met tweedehands bouwmaterialen. Deuren en ramen van het oude Decathlon gebouw, hout van De Buurman Utrecht en een tonlading aan marktplaats ritjes.

Overig

Wij werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Werkstages vanuit UWV of vluchtelingen. Met als intentie om uiteindelijk een vast contract aan te bieden. Dit hebben we inmiddels met 2 van onze collega’s kunnen doen en een 3e is bezig met het traject en volgt snel. We helpen onze mensen dan ook actief met vragen omtrent overheid, gezondheid etc. en helpen ze proactief waar nodig.

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Bevorderen energiezuinige rij- en vaarstijl
Bevordering biodiversiteit
Business to Business
Circulair bouwen
Circulair productieproces
Circulaire (kantoor)inrichting
Circulaire bedrijfsvoering
Droogtebestendige beplanting
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Gezondheid medewerkers
Groen dak
Groene werkomgeving
Kleine isolerende maatregelen
Ledverlichting
Verpakken
VR/HR(e)-ketel
Waterbesparende maatregelen
Waterdoorlatende verharding

Over dit bedrijf

De visie van Studio Wae is om de levenscyclus van afvalstromen te verlengen en werkgelegenheid te creëren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich er van bewust wordt, dat afval een positieve waarde kan hebben.

Wij creëren producten van afvalstromen. Ons hele thema is mooie en bruikbare producten maken van afval. Vloerkleden, projectstoffering, akoestische panelen, droogloopmatten en circulair beton.

Wat betreft ons beton (wat elders wordt gemaakt) hebben we de betonrecycling en de fabrikant van de tegels dichterbij elkaar gebracht. Zelf kunnen we onze producten groot verpakken in plaats van doosjes van 3,5m2 wat elders vaak gebeurt. Wij maken alles op maat dus dit kan per project verpakt worden.

Bedrijfsdetails

Branche: Delfstoffen, Groothandel, autohandel en detailhandel, Water en afval
Energielabel: A+
Bouwjaar: 2006
1 – 10 medewerkers
Onbekend

Kaart

  • Stel je vraag aan dit bedrijf