Skip to main content

SiSo Sustainable IT Solutions, Almere

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Circulariteit Mobiliteit Overig

Thema’s

Bedrijfspand

Op basis van de ‘Erkende maatregelenlijst energiebesparing’ hebben we in ons pand diverse maatregelen doorgevoerd. Een aantal relevante voorbeelden hiervan zijn:

 • Ledverlichting -Lichtplan om op basis van de kantoorinrichting alleen de noodzakelijke gedeeltes te verlichten. Tevens hebben we bewegingssensoren om ongebruikte ruimtes niet onnodig te verlichten.
 • Ons pand zit aangesloten op het stadswarmtenet.
 • Slimme meters -We zijn onderzoek aan het doen naar de mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen in samenwerking met onze verhuurder.
 • We hebben isolatiemaatregelen doorgevoerd om energieverlies te beperken.
 • Alle verwarmingen zijn voorzien van thermostaten.
Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties
 • In ons productieproces gebruiken we stroom om IT-apparatuur van klanten aan te sluiten om ze te kunnen ‘wipen’ (data-verwijdering). In dit proces hebben we zoveel mogelijk besparende maatregelen doorgevoerd. Hierbij kun je denken aan het koppelen van meerdere devices aan één scherm en hebben we de duur van het wipingsproces zo efficiënt mogelijk ingericht waardoor we minder stroom verbruiken.
 • Klanten verwachten dat wij onze diensten zo duurzaam mogelijk inzetten en zo min mogelijk afval produceren. Zo bereiden we alle devices voor uitlevering voor op onze locatie en gebruiken speciaal ontwikkelde karren. Dit leidt tot minder transport en het afval (papier, piepschuim of plastic) hergebruiken we.
 • End of life producten die wij verwerken en geen tweede leven kunnen geven zamelen we apart in. We scheiden al het afval in verschillende recyclingbakken. Denk hierbij aan printplaten, batterijen, kabels, metalen, laagwaardige elektronica, etc. In samenwerking met onze erkend recyclingbedrijf laten we deze afvalstromen ophalen voor een duurzame verwerking.
Circulariteit

SiSo stelt haar klanten in staat om mee te werken aan de circulaire economie voor het duurzame behoud van grondstoffen uit afgeschreven ICT-apparatuur. Ook zorgen we ervoor dat 98,5% van ingeleverde hardware door bedrijven wordt hergebruikt of gerecycled.

Mobiliteit & Transport
 • In goed overleg plannen we samen ophaalacties van oude hardware ver vooruit met onze klanten. Hierdoor kunnen we geografisch de optimale routes combineren zodat we niet onnodige transportbewegingen hebben.
 • Onze verkoopafdeling bezoekt wanneer nodig onze klanten op locatie. Iedere medewerker van deze afdeling heeft een elektrische auto of kan gebruik maken van een van de elektrische pool auto’s.
 • Jaarlijks worden onze processen geaudit conform de ISO 14001 en Weeelabex
Overig
 • Bij ons werving- en selectieproces houden we zoveel mogelijk rekening met geografie. Dit betekent dat we bij voorkeur medewerkers aannemen die in een straal van 20km van ons bedrijf of onze klanten wonen. Hiermee reduceren we de impact van woon-werkverkeer zoveel mogelijk.
 • We stimuleren medewerkers om gebruik te maken van de fiets of het openbaar vervoer (optioneel).
 • We dragen ons steentje bij aan de participatiewetgeving. Dit betekent dat we diverse medewerkers uit een doelgroep bij ons werken.
 • We zijn in het bezit van een PSO-certificering niveau 3. Dit certificaat bevestigt onze inspanningen op het gebied van de participatiewetgeving.
 • We streven naar werkgelegenheid en werkzekerheid voor onze medewerkers.In dit kader zorgen we voor:
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Stellen we budget beschikbaar voor de ontwikkelen van onze medewerkers. Bijvoorbeeld voor het volgen van cursussen of opleidingen.
 • Zorgen we voor een goede balans tussen werk en privé.
Betrokken bedrijven

Adviesbureau De Vaart

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Circulair productieproces
Circulaire (kantoor)inrichting
Circulaire bedrijfsvoering
Diversiteit
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Elektrische auto’s
Elektrische oplaadpunten
Gezondheid medewerkers
Intern en extern HR-beleid
Mensenrechten
Optimalisatie productieproces
Organisatiecultuur sociale missie
Print- en kopieerbeleid
Rapporteren & monitoren
Sturen

Over dit bedrijf

SiSo … is al sinds 1991 een innovatief bedrijf in de markt van ICT Life Cycle Management. SiSo stelt ICT-gebruikers in staat om mee te werken aan de circulaire economie voor het duurzame behoud van grondstoffen uit afgeschreven ICT-apparatuur. 98,5% van ingeleverde hardware door bedrijven wordt hergebruikt of gerecycled.

Het verwijderen van gebruikte IT apparatuur wordt traditioPrivatel gezien als laatste en minst spannende stap in een ICT-migratie. Wij hebben in onze ruim 30 jaar lange ervaring juist gezien dat het zinvol herinzetten van de gebruikte apparatuur dit soort projecten juist een prachtige duurzame en sociale meerwaarde geeft. SiSo kent de markt van Life Cycle Management als geen ander, durft daarin voorop te lopen en Privatemt de verantwoordelijkheid voor het hele proces. Dankzij onze flexibele aanpak kunnen we oplossingen vinden die specifiek voor uw organisatie  relevant zijn en tegelijkertijd een verschil maken in de levenscyclus van ICT-apparatuur.

Onze belangrijkste waarden Reliable, Innovative en Responsible lopen  als een rode draad door al onze activiteiten.  Wij zijn een betrouwbare partner als het gaat om zorgvuldige en gecertificeerde verwijdering van data. Omdat we in de hele cyclus actief zijn, kunnen we al vroeg anticiperen op wat gaat komen. Of het nu gaat om technologische ontwikkelingen of nieuwe regelgeving vanuit de overheid.

We investeren voortdurend in de kwaliteit en de technische optimalisatie van onze diensten. Intern doen we ook onderzoek naar ‘waste minimization’ en kunststofverpakkingsafval. Innovatie en verantwoord ondernemen gaan hand in hand.

SiSo is volledig gecertificeerd op kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. En sociaal betrokken.

Voor meer informatie bezoekt u onze website www.siso.nl, e-mailen naar info@siso.nl of bellen naar 036 – 54 64 535

Bedrijfsdetails

Branche: ICT, media en communicatie
50 – 250 medewerkers
Ecovadis, ISO 14001, PSO-keurmerk

PSO trede 3 Ecovadis Gold partner ISO 14001, ISO 9001, ISO 27001 Weeelabex CENELEC NEN-EN 50625 en NEN-EN 50614 NIWO BLANCCO Gold partner dataverwijderingssoftware

Kaart

Stel een vraag