Skip to main content

Royal Van Wijhe Verf B.V., Zwolle

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Milieu Circulariteit Mobiliteit Overig

Thema’s

Bedrijfspand

Onze aarde zit vol energie. Met een Warmte Koude Opslag (WKO) installatie kunnen we het gebouw koeler maken en verwarmen. Daarbij maken we gebruik van ledverlichting en groene stroom.

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

Wij zijn het eerste chemische bedrijf ter wereld dat zich ‘Benefit Corporation’ mag noemen, ook wel B Corp. Dit is een label voor bedrijven die winst maken, maar zich toch vrijwillig inzetten voor een betere wereld. Ze voldoen aan strikte normen voor sociale en milieuprestaties, verantwoordingsplicht en transparantie. Zeg maar wat fair-trade is voor koffie.

Van Wijhe verf heeft de ISO 14001 en ISO 9001 certificaten behaald. Dit is de ISO-certificatie voor kwaliteit en milieu en voldoen we aan de in Breeam gehanteerde HEA 9 criteria-eis. Onze producten kunnen daardoor ingezet worden bij duurzame bouw en beheer van gebouwen.

Milieu

Continu kijken we naar hergebruik, recycling en regeneratie van afval. We maken gebruik van een PIG-systeem, zodat we meer verf hebben en minder vervuiling én hergebruiken we spoelwater. Dit spoelwater komt vrij en reinigen wij we dankzij flocculatie. Hierdoor blijft er schoon spoelwater over.

Circulariteit

Wij kopen biobased grondstoffen in voor onze verf. Dat wil zeggen: gemaakt van plantaardige grondstoffen die terug kunnen groeien binnen de levensduur van het product. Zo raakt deze nooit uitgeput, in tegenstelling tot fossiele grondstoffen. Het biobased gehalte meten we volgens de 14C-methode (NEN-EN 16640:2017 norm) over het gehele product. Dit is een algemeen aanvaarde Europese Norm.

Je Carbon Footprint is de impact die je activiteiten hebben op het milieu. Deze footprint meten wij met de Life Cycle Analyse (LCA) methodiek van Ecochain. Hierdoor weten we wat de footprint is van al onze producten. Dit stelt ons in staat om deze footprint continu te verkleinen en dus te verbeteren.

Om de invloed van weer en omgeving op verf inzichtelijk te maken hebben wij een uniek programma ontwikkeld dat inzicht biedt in de levensduur van verfsystemen (LDV). Je kunt hiermee de gunstigste combinaties van factoren kiezen, zoals de juiste verf en kleur om het onderhoud zo efficiënt mogelijk in te richten. Mét behoud van kwaliteit.

Mobiliteit & Transport

Wij kiezen bewust voor innovatieve en duurzame leveranciers die verder kijken dan financieel gewin, maken gebruik van pendelfietsen tussen onze locaties en maken we gebruik van fietskoeriers.

Overig

Urgente milieu- en klimaatproblemen vragen van ons allemaal dat we duurzamer werken. Onze producten en onze werkwijze moeten zuiniger en slimmer worden. Wij zijn koploper in duurzaamheid. Daarom nemen wij duurzaamheid serieus en zien het juist als kans om ons bedrijf én de verfsector te vernieuwen. Wij combineren traditioneel vakmanschap met de modernste technieken en inzichten. Zo brengen wij onze vertrouwde topkwaliteit én de vereiste duurzaamheid bij elkaar.

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Afvalwaterhergebruik
Bandenspanning
Bedrijfskleding
Bevorderen energiezuinige rij- en vaarstijl
Bevorderen transport per spoor en/of schip
Circulair productieproces
Diversiteit
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Duurzaam vervoerplan
Gezondheid medewerkers
Intern en extern HR-beleid
Ledverlichting
Mensenrechten
Natuurlijke ventilatie
Optimalisatie productieproces
Organisatiecultuur sociale missie
Parkeerbeleid
Pendeldienst v/n station
Rapporteren & monitoren
Reduceren ‘leeg retour rijden’
Schoonmaken
Serverruimte | ICT
Slimme meter
Sturen
Verpakken
Warmte- en/of koudeopslag in de bodem (WKO)
Warmte-koudeopslag met gesloten bron
Waterbesparing overig

Over dit bedrijf

Royal Van Wijhe Verf B.V. … is koploper in duurzaamheid. Onze duurzaamheidsstrategie richt zich op 8 pijlers, het fundament van alle duurzame initiatieven (zie afbeelding). Dat komt voort uit onze familiewaarden. We hebben mooie meetbare resultaten geboekt, zoals het terugdringen van onze CO2 uitstoot. En ook voelbare effecten, want het draait bij ons naast mooie producten ook om mensen. Binnen en buiten onze organisatie.

De drang naar duurzaamheid en vernieuwing wordt bij Koninklijke Van Wijhe Verf van generatie op generatie doorgegeven. Het zit letterlijk in de genen en heeft het bedrijf gebracht waar het nu is. Dat verklaart ook waarom we onze onafhankelijkheid koesteren. We bepalen onze eigen koers. Maken ons hard voor het behoud van de maakindustrie in eigen land en steken onze nek uit met nieuwe ontwikkelingen waar we in geloven. Als familiebedrijf denken we niet in jaarcijfers, maar in generaties. Omdat we deze wereld een beetje mooier willen achterlaten voor iedereen die na ons komt.

Wij zijn een onafhankelijk Nederlands familiebedrijf, dat al sinds 1916 succesvol is in het maken van verf. Dat komt niet doordat we alles bij het oude laten, maar juist doordat we bij de ontwikkeling van onze producten traditioPrivatel vakmanschap steeds weer combineren met de modernste technieken en inzichten. 

Bedrijfsdetails

Branche: Groothandel, autohandel en detailhandel, Industrie, Vervoer, post en opslag, Zakelijke dienstverlening
Bouwjaar: 1969
50 – 250 medewerkers
BREEAM, ISO 14001

B Corp label

Kaart

Stel een vraag