Skip to main content

Royal Fence, Zuidwolde

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Milieu Circulariteit Mobiliteit

Thema’s

Bedrijfspand

Ons pand is aardgasvrij en in zijn geheel goed geïsoleerd. De bedrijfshal is voorzien van vloerverwarming die wordt verwarmd door een innovatief houtverbrandingsinstallatie waarbij ons eigen afvalhout gebruiken. Het gehele pand is voorzien van energiezuinige ledverlichting.

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

Bij alle materialen die we gebruiken kijken we goed naar de herkomst. We proberen zoveel mogelijk dicht bij huis en zo min mogelijk goederen uit Azië en andere verre landen in te kopen. Voor al het hout werken we samen met 4 Nederlandse importeurs.

Milieu

Rondom ons pand hebben we veel natuur. Zo hebben we een groot stuk land achter ons pand waar we onze eigen Schotse Hooglanders hebben lopen. Hier is ook een natuurlijk poel gemaakt.

Circulariteit

Al ons afvalhout gebruiken we voor het verwarmen van ons eigen pand. Voor het versturen van goederen gebruiken we zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal van goederen die aan ons zijn geleverd.

Mobiliteit & Transport

Wij stimuleren onze medewerkers om zoveel mogelijk op de fiets naar het werk te komen. Bij voorkeur trekken we mensen aan uit onze directe omgeving.

Betrokken bedrijven

Voor de zonnepanelen hebben we het bedrijf Sonkrag ingeschakeld. Zij hebben ons voorzien van een degelijk en eerlijk advies. Zij hebben uiteindelijk ook na volle tevredenheid zorg gedragen voor de uitvoering.

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Bevorderen energiezuinige rij- en vaarstijl
Buffervat
Circulaire bedrijfsvoering
Dakisolatie
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Gezondheid medewerkers
Groene werkomgeving
Houtverbrandingsinstallatie
Isolerend glas, deuren & kozijnen
Ledverlichting
Natuurlijke bedrijfskavel
Optimalisatie productieproces
PV-panelen
Slimme meter
Verpakken
Wadi/waterplein
Wandisolatie

Over dit bedrijf

Royal Fence … heeft in 2021 een nieuwe bedrijfspand in gebruik genomen. Dit pand hebben ze goed laten isoleren. De productiehal is voorzien van vloerverwarming die wordt verwarmd met een innovatieve houtbrandingsinstallatie waarbij ze hun eigen afvalhout gebruiken. Het gehele pand is voorzien van energiezuinige LED-verlichting en sinds 2022 hebben ze op beide schuine daken zonnepanelen aan laten brengen.

Zonnepanelen

Sinds 2022 hebben we op beide schuine daken zonnepanelen laten leggen: 32 stuks aan de oostkant en 24 stuks aan de westzijde. De positionering en aantallen hebben we berekend naar energiebehoefte per uur. Overdag wordt het meeste stroom gebuikt door de machines en dan wordt ook het meeste energie opgewekt. Bij de keuze van de leverancier hebben we ons goed laten adviseren door verschillende partijen en dit loont! Op deze manier wordt je zelf steeds meer wegwijs in de wereld van zonnepanelen.

Houtverbrandingsinstallatie

Ons pand hoeven we bijna niet te verwarmen. Alleen in de koude winterdagen verwarmen we ons pand door middel van een houtverbrandingsinstallatie. Hiervoor gebruiken we ons eigen afvalhout.

Bedrijfsdetails

Branche: Industrie
Energielabel: A++
Bouwjaar: 2021
1 – 10 medewerkers

Kaart

Stel een vraag