Skip to main content

Hoveniersbedrijf GildenGroen VOF, Zeewolde

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Milieu Circulariteit Mobiliteit Overig

Thema’s

Bedrijfspand

Naast zonnepanelen is de verlichting in de loods/kantine led. Daarnaast zijn we aan de slag met EEF om nog meer te verduurzamen tot onze capaciteit aan kan. Dit in de vorm van een warmtepomp, meer zonnepanelen, oplaadpaal elektrische auto etc.

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

Onze hovenierssoftware draagt bij aan een duurzaam en efficiënt werkvoorbereidingsproces. Hergebruik van materialen in de tuin.

Milieu

Opslag van water om de beplantingsvoorraad van water te voorzien. Geen gebruik van chemische middelen. Elektrisch gereedschap/machines

Circulariteit

We proberen zoveel als mogelijk de cirkel zo klein mogelijk te houden. Dit heeft betrekking op het hergebruik van materialen. Zoveel als mogelijk teruggeven aan de natuur.

Mobiliteit & Transport

De medewerkers komen zoveel als mogelijk op de fiets. De leveranciers zoeken we dicht bij huis om het transport te verkleinen. Aan elektrische auto’s wordt gewerkt.

Overig

Wij zijn mede door ons duurzame personeelsbeleid duurzaamste hovenier van Nederland geworden. De HR is bij ons zeer goed geregeld, deels extern. Op de vloer zorgen we goed voor de medewerkers door de fysieke belasting van het werk te bespreken, te vergemakkelijken door beschikbare tools. We hebben bedrijfsfruit/groente voor de innerlijke mens. Alle medewerkers zijn BHV’ers, zodat we verantwoordelijk zijn voor elkaar. Teambuilding, borrels staan hoog op de agenda.

Betrokken bedrijven

Become it: automatisering Hovenierssoftware EEF: Energie Expertisecentrum Flevoland Horizon: Voucherregelingen Dijkstra en van Puffelen: PenO, RIE Diverse leveranciers waaronder: Pieper Bouwmaterialen, Veluwe Plant, Houthandel v.d. Leeden, v.d Poel bosbouwartikelen (elektrische gereedschappen), Lageschaar (Prairiebeplanting), Cruydthoeck (Zadenmengsels).

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Bedrijfskleding
Bevordering biodiversiteit
Bewegingssensor
Circulair productieproces
Circulaire bedrijfsvoering
Dakisolatie
Diversiteit
Droogtebestendige beplanting
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Duurzaam vervoerplan
Faunavoorziening
Gevelbeplanting
Gevelisolatie
Gezondheid medewerkers
Groen / blauw dak
Groendak
Groene boomspiegel
Groene werkomgeving
HRe-ketel
Inheemse bomen
Intern en extern HR-beleid
Isolerend glas, deuren & kozijnen
Kantine en (groot)keuken
Kleine isolerende maatregelen
Kruidenrijke berm
Ledverlichting
Mensenrechten
Moestuin / pluktuin
Natuurlijke bedrijfskavel
Natuurlijke ventilatie
Organisatiecultuur sociale missie
Passieve zonwering
PV-panelen
Regenwaterhergebruik
Samenwerking in productieketen en kennisdeling
Schemerschakelaar
Schoonmaken
Spouwmuurisolatie
Thermostatische radiatorkranen
Tijdelijke natuur
Vloerisolatie
VR/HR(e)-ketel
Wadi/waterplein
Wand- en vloerverwarming
Wandisolatie
Waterbesparende maatregelen
Waterbesparing overig
Waterdoorlatende verharding

Over dit bedrijf

Het verduurzamen van tuinen en andere buitenruimtes behelst meer dan een tegel eruit en groen met een bloem erin. Want wat voor groen slaat goed aan en draagt optimaal bij aan het lokale ecosysteem? Niet elke bloem trekt bijen of vlinders aan en bespoten planten vergiftigen uiteindelijk de insecten die er van eten. Daarmee draag je dus precies niet bij aan een groenere wereld. Welk groen heeft een zo’n klein mogelijke footprint voordat het gepland wordt? Hoe kan de buitenruimte bijdragen aan een prettiger binnenklimaat door temperatuurbeheersing? En wat te denken van duurzaam geproduceerde bestrating, gecertificeerd hout, dak- en gevelgroen, regentonnen en wadi’s om het regenwater optimaal op te vangen en af te voeren?

Kortom: er komt nogal wat bij kijken en er is nogal wat vakkennis nodig, wil je middels je tuin of bedrijfsbuitenruimte écht bijdragen aan verduurzaming. Die kennis en ervaring is ruimschoots aanwezig binnen GildenGroen. Sinds 2001 werken Marcel en Cora Achterberg met hun team aan tuinontwerp, -aanleg en -onderhoud bij bedrijven en particulieren, vooral in de regio Zeewolde en omstreken.

Met vanaf het begin de nadruk op duurzaamheid omdat zij op deze manier samen met hun klanten willen bijdragen aan een natuurlijke en gezonde leefomgeving waarvan ook in de verre toekomst door volgende generaties nog genoten kan worden.

Bovendien trekken zij duurzaamheid door tot in alle facetten van hun bedrijf, van de materialen waarmee ze werken, tot de medewerkers en partners waarmee zij samenwerken.

In 2022 werd dit beloond en werden zij tot Duurzaamste hovenier van Nederland uitgeroepen en tevens genomiPrivaterd voor de Uitblinker Award van NL Greenlabel, het landelijke platform voor duurzaamheid van hoveniers en leveranciers. 

Bedrijfsdetails

Branche: Agrosector
Energielabel: Onbekend
Bouwjaar: 1996
1 – 10 medewerkers

Duurzaamste hovenier van Nederland 2022 Partner NL Greenlabel Aangesloten bij de VHG Erkend Leerbedrijf SBB Gecertificeerd aanleg en onderhoud Groene daken.

Kaart

Stel een vraag