Skip to main content

FOIR, Zoetermeer

Bedrijfspand

Thema’s

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Daglichtsysteem
Dakisolatie
Elektrische auto’s
Elektrische oplaadpunten
Gebouwbeheersysteem (GBS)
Gezondheid medewerkers
Groendak
Groene werkomgeving
Ledverlichting
Natuurlijke ventilatie
OV-abonnement vanuit werkgever
Print- en kopieerbeleid
Regeling (elektrische) fiets-van-de-zaak of fietsplan
Schemerschakelaar
Slimme meter
Verpakken
Vrijwilligerswerk

Over dit bedrijf

FOIR … streeft er voortdurend naar om de impact op het milieu zo klein mogelijk te maken. Ons bedrijf is toegewijd aan duurzaamheid en Privatemt diverse initiatieven om het milieu te beschermen en klimaatverandering tegen te gaan.

Groene Hosting

Als onderdeel van onze inspanningen om groener te worden, hebben we ervoor gekozen om onze website en diensten te hosten met behulp van hernieuwbare energiebronnen. Onze servers draaien op 100% groene energie, waardoor onze CO2-uitstoot aanzienlijk wordt verminderd. Dit betekent dat elke keer dat je onze website bezoekt of met ons communiceert, je bijdraagt aan een schonere en duurzamere plaPrivatet.

Milieuvriendelijke Verpakking 

Bij FOIR hebben we ons verpakkingsproces herzien om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. We zijn trots om aan te kondigen dat we zijn overgestapt van plastic tape naar kartontape. Momenteel testen we kartontape met een natuurrubberen plaklaag die volledig vrij is van synthetische rubberstoffen. Tegen het einde van 2021 zal onze ‘FOIR’-tape volledig zijn gemaakt van karton, waardoor we ons gebruik van plastic aanzienlijk verminderen.

Daarnaast hergebruiken we plastic vulmateriaal dat we ontvangen van onze leveranciers. Normaal gesproken wordt dit materiaal weggegooid, maar wij geven het een tweede leven door het te gebruiken om onze lampen tijdens verzending te beschermen. Dit minimaliseert afval en helpt ons om een meer circulaire benadering van verpakkingen te bevorderen.

Duurzame Dozen 

Alle dozen die we gebruiken om onze producten te verzenden, zijn vervaardigd uit gerecycled karton. We geloven in het hergebruiken van materialen en het verminderen van de vraag naar nieuwe grondstoffen, waardoor we een stap dichter bij een circulaire economie komen.

Efficiënte Verzending 

Om onze impact verder te verminderen, zorgen we ervoor dat we onze lampen op de meest efficiënte manier verpakken. Door het minimaliseren van onnodige ruimte en ‘lucht’ in de verpakkingen, kunnen we meer producten verzenden met minder gebruik van transportmiddelen. Dit leidt tot minder brandstofverbruik en een vermindering van de CO2-uitstoot tijdens het transport.

Overstap naar LED-verlichting 

Als onderdeel van onze toewijding aan energie-efficiëntie zijn we sinds 2019 gestopt met de verkoop van gloeilampen. In plaats daarvan bieden we alleen nog LED-lampen aan. LED-lampen zijn buitengewoon energiezuinig, verbruiken minimaal 75% minder energie dan gloeilampen en gaan langer mee. Bovendien produceren ze geen warmte, waardoor ze veiliger zijn en minder energie verspillen. Het gebruik van LED-verlichting is een eenvoudige en effectieve manier voor onze klanten om hun energieverbruik te verminderen en een positieve bijdrage te leveren aan het milieu.

Bomen planten voor CO2-compensatie 

In 2022 zijn we een partnerschap aangegaan met ‘Mossy Earth’ om onze klimaatimpact te compenseren. Via dit programma planten we nieuwe bossen aan en ondersteunen we het herstel van de biodiversiteit in Europa. Door deel te nemen aan dit initiatief, verminderen we onze netto CO2-uitstoot en dragen we bij aan het behoud van onze natuurlijke omgeving. Meer informatie over onze samenwerking met ‘Mossy Earth’ is te vinden op onze website.

Bij FOIR geloven we dat elke kleine stap telt, en we blijven ons inzetten om positieve veranderingen teweeg te brengen voor het milieu en het klimaat. Samen met onze klanten en partners streven we naar een duurzame toekomst voor ons allemaal.

Bedrijfsdetails

1 – 10 medewerkers

Kaart

Stel een vraag