Skip to main content

Ekwadraat, Leeuwarden

Bedrijfspand Circulariteit Mobiliteit

Thema’s

Bedrijfspand

Volledig circulair, remontabel pand met zonnepanelen.

Circulariteit

Circulair bouwen

Mobiliteit & Transport

Alle leaseauto’s zijn elektrisch

Betrokken bedrijven

Ekwadraat zelf, Achterbosch Architecten, Friso Bouwgroep, Damstra, Oosterhof Holman

Over dit bedrijf

Ekwadraat ondersteunt ondernemers en overheidsinstanties bij het verwezenlijken van hun duurzaamheidsdoelen op het gebied van aardgasvrije wijken, duurzame bedrijven en bedrijventerreinen, evenals duurzame energie-initiatieven. Samen verduurzamen we bedrijven en wijken, realiseren we zonneparken, groen gas installaties en warmtenetten. Onze activiteiten omvatten het uitvoeren van energie-audits, onderzoek naar energiebesparingsmogelijkheden en monitoring van energieverbruik. We begeleiden ook bij het indienen van subsidieaanvragen en vergunningstrajecten, voeren warmtescans uit, verrichten haalbaarheidsstudies en ontwikkelen innovatieve energieconcepten.

In 2003 legde boerenzoon Douwe Faber in Berlikum, Friesland, de basis voor wat later zou uitgroeien tot het huidige Ekwadraat. Hij zag mogelijkheden voor het verduurzamen van de agrarische sector. De eerste jaren bestond het klantenbestand dan ook voornamelijk uit tuinders en boeren. Samen we werkten we aan de verduurzaming van de land- en tuinbouw door zonne-energie, vergisting en later ook door geothermie.  

Ekwadraat was (mede-)initiatiefnemer van het Energie Kenniscentrum Leeuwarden, boven op de voormalige vuilstort Schenkenschans dat op het terrein van de Energiecampus Leeuwarden ligt. Dit centrum fungeert als broedplaats en aanjager van duurzame innovatie. Sinds september 2019 is Ekwadraat daar gevestigd, in het circulaire en energieneutraal gebouwde hoofdkantoor. In 2021 is een tweede vestiging geopend in Creative Valley te Utrecht.   

Bedrijfsdetails

Branche: Advies en consultancy
Energielabel: A++++
Bouwjaar: 2019
50 – 250 medewerkers

Kaart

Stel een vraag