Skip to main content

DSV Global Transport and Logistics, Venlo

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Circulariteit Mobiliteit

Thema’s

Bedrijfspand

Isolatie, elektrische verwarming

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

Het netwerk van duurzaamheidsambassadeurs voert op alle locaties interne duurzaamheidsprojecten uit en behandelen externe duurzaamheidsverzoeken van klanten op operationeel niveau. De duurzaamheidsmanager coördineert de activiteiten en projecten nationaal, rapporteert aan het hoofdkantoor en verzorgt de opvolging.

Circulariteit

Wij hebben nagedacht over wat de meest effectieve manier is om de wegwerpartikelen voor eenmalig gebruik te verwijderen en de levensduur van middelen te verlengen door hergebruik.

In ons streven hebben we ons gericht op verschillende belangrijke doelen. Allereerst hebben we ons toegelegd op het verminderen van CO2-uitstoot, gebaseerd op de Science Based Targets (SBT). We geloven in het belang van deze wetenschappelijk onderbouwde doelen om onze impact op het milieu te minimaliseren. Daarnaast hebben we stappen ondernomen om plastic verbruiksartikelen uit onze activiteiten te verwijderen. We erkennen de schadelijke effecten van plastic op het milieu en willen ons steentje bijdragen aan een schonere planeet door alternatieven te vinden en te implementeren.

Een andere pijler van ons streven is het bevorderen van een duurzame cultuur waarin groene initiatieven worden omarmd en medewerkers actief betrokken zijn. We geloven dat een gemeenschappelijke toewijding aan duurzaamheid niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor het welzijn en de betrokkenheid van onze medewerkers.

Tenslotte geven we prioriteit aan het verminderen in plaats van het hergebruiken en recyclen. We begrijpen dat het voorkomen van afval in eerste instantie de beste aanpak is, en streven ernaar om onze processen en consumptiepatronen te herzien om verspilling te minimaliseren. Met deze doelen voor ogen, werken we elke dag hard om een positieve impact te maken en een duurzamere toekomst te creëren voor ons allemaal.

Mobiliteit & Transport

Carpoolen onder onze collega’s stimuleren, het makkelijk faciliteren van openbaar vervoer, en het vernieuwen van ons bedrijfswagenpark naar volledig elektrisch.

Over dit bedrijf

Toeleveringsketens laten bewegen in een wereld van verandering

Wereldhandel stimuleert de welvaart in de wereld, maar het wordt tijd dat we onze manier van handelen hervormen.

We erkennen onze rol als onderdeel van de kritieke infrastructuur die de wereldhandel aandrijft en als een belangrijke factor voor de duurzame groei van al onze belanghebbenden, inclusief klanten, aandeelhouders en samenlevingen in het algemeen. We bieden groenere en efficiëntere transportoplossingen door betere planning, nieuwe technologieën en innovatieve oplossingen.

Als top drie transport- en logistieke dienstverlener heeft DSV een sterke focus op verantwoord en duurzaam ondernemen overal waar we actief zijn. We erkennen onze rol in de industrie en hebben onze ambities op het gebied van duurzaamheid verhoogd en ons ertoe verbonden om tegen 2050 in al onze activiteiten netto nulemissie te bereiken.

We helpen onze klanten door complexe toeleveringsketens te navigeren en meer efficiëntie en duurzaamheid binnen hun activiteiten te introduceren. Om dit te bereiken, bieden wij Green Logistics oplossingen. Deze variëren van CO2 rapportage tot strategische optimalisatie van de toeleveringsketen en aanbod van duurzame brandstoffen.

Het realiseren van onze duurzaamheidsdoelstellingen kan niet alleen worden gerealiseerd. Daarom werken we samen met klanten, branchepartners en belanghebbenden om oplossingen te ontwikkelen die zowel onze plaPrivatet als ons bedrijf ten goede komen.

Bedrijfsdetails

Branche: Vervoer, post en opslag
Energielabel: A++
Bouwjaar: 2008
250 of meer medewerkers
BREEAM, Ecovadis, ISO 14001

ISO 9001 / ISO 45001 / FSSC 22000 / SQAS / TAPA/ Good Distribution Practice (GDP)

Kaart

Stel een vraag