Skip to main content

Careyn Zorgcentrum Weddesteyn, Woerden

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Milieu Mobiliteit Overig

Het pand is voorzien van dak- en spouwmuurisolatie en zonnepanelen. Het pand heeft ventilatie met warmteterugwinning. Op de drie lage paviljoens zijn groendaken afgelegd. We hebben 2022 elektrische fietsen aangeschaft die ons personeel kan gebruiken.

Thema’s

Bedrijfspand

Het pand is voorzien van dak- en spouwmuurisolatie en zonnepanelen. Het pand heeft ventilatie met warmteterugwinning. Het systeem zorgt er meteen voor dat de lucht bevochtigd is. Deze installaties staan niet op het dak maar op de bovenste verdieping van de panden. Die zijn daar speciaal voor gebouwd. We hebben hier twee aparte installaties staan, een voor de eerste verdieping en begane grond en een van de woningen. De ene installatie staat de hele dag aan en de andere alleen overdag. Zo besparen we stroom. Daarbij zorgen de frequentieregelaars dat als niet veel nodig is het systeem minder hard gaat draaien. Op het terrein hebben we een warmte-koude opslag hieraan zijn onze 3 warmtepompen gekoppeld. De warmtedistributie gaat via de vloerverwarming. Aangezien dit een zorginstelling is de vraag naar warmte groter dan we aankunnen met deze installaties. Hiervoor hebben we nog een backup in de vorm van een gewone verwarmingsketel. Alle buizen, en appendages zijn geïsoleerd. Zo voorkomen we verlies van warmte. Via een centraal gebouwsysteem reguleren wij de systemen. De bewoners kunnen nog wel hun eigen thermostaat instellen maar niet meer dan 3 graden afwijken van de instelling. Zo verwarmen we elke ruimte naar de juiste behoeft en verspillen we geen onnodige energie.

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

In de keuken zijn we overgestapt van kant-en-klaar maaltijden die in plastic binnen komen naar maaltijden die vers worden bereid. Dit is niet alleen smaakvoller maar scheelt ook weer heel veel plastic afval. We werken met een bedrijf dat zo veel mogelijk werkt met Ecolabel producten. Het gaat om minstens 50% van schoonmaakmiddelen die gebruik worden.

Milieu

Op de drie lage paviljoens zijn groendaken afgelegd. Op deze plekken liggen geen zonnepanelen. Dit groendak zorgt voor extra isolatie en dient als opslag voor het regenwater.

Mobiliteit & Transport

We hebben 2022 elektrische fietsen aangeschaft die ons personeel kan gebruiken. Zo pakken ze minder vaak de auto voor de thuiszorg.

Overig

Wij zien vrijwilligerswerk als een onmisbare schakel in de zorg voor ouderen in onze samenleving. Zij leveren een meer dan waardevolle bijdrage aan de zorg en het welzijn van onze cliënten en bewoners. Bij Careyn Weddesteyn zijn veel vrijwilligers actief. Daar zijn we trots op. Zij ondersteunen de vaste medewerker onder andere bij de activiteiten, maar zijn er ook om met bewoners te gaan wandelen, een boodschapje te halen of gewoon om een praatje mee te maken.

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Bedrijfskleding
Bevorderen energiezuinige rij- en vaarstijl
Dakisolatie
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Gebouwbeheersysteem (GBS)
Groendak
Isolerend glas, deuren & kozijnen
Kantine en (groot)keuken
Kleine isolerende maatregelen
Lage temperatuurverwarming (LTV)
Ledverlichting
Lucht/water-warmtepomp
Natuurlijke ventilatie
Print- en kopieerbeleid
PV-panelen
Rapporteren & monitoren
Reinigen en ontvetten
Schoonmaken
Serverruimte | ICT
Spouwmuurisolatie
Sturen
Vloerisolatie
Vrijwilligerswerk
Warmte- en/of koudeopslag in de bodem (WKO)
Warmte-koudeopslag met open bron
Warmteterugwinning uit ventilatielucht
Waterbesparende maatregelen

Over dit bedrijf

Careyn Weddesteyn is een begrip in Woerden en omgeving. Het biedt veel verschillende mensen in de regio de zorg die ze nodig hebben. Natuurlijk, Weddesteyn is vooral een verpleeghuis. Mensen die intensieve zorg nodig hebben en daardoor niet meer zelfstandig kunnen worden, zijn van harte welkom. Zij zullen zich snel thuis voelen. Bij dementie is ook ‘kleinschalig wonen’ mogelijk. Kleinschaliger en huiselijker.

Bedrijfsdetails

Branche: Gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening
Energielabel: Onbekend
Bouwjaar: 2014
250 of meer medewerkers

Green Deal Duurzame Zorg

Kaart

Stel een vraag