Skip to main content

Beurs van Berlage, Amsterdam

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Milieu Mobiliteit Overig

Thema’s

Bedrijfspand

Verlichting (ook theaterverlichting) is inmiddels grotendeels led. We hebben groene stroom. Daardoor is er minder verbruik van beperkt beschikbare fossiele brandstoffen.

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

Zoveel mogelijk lokale partners en leveranciers. Hierdoor wordt de lokale economie gestimuleerd & CO2-uitstoot door transport zo laag mogelijk gehouden.

Milieu
  • Ecologisch verantwoorde schoonmaakmiddelen en handzeep.
  • Veel biologische en lokale producten in ons horeca-assortiment, evenals vegetarische opties. Ook hebben we Fairtrade & biologische thee in afbreekbare zakjes.
  • Wij scheiden daar waar mogelijk ons afval, inclusief plastic en etensresten.
Mobiliteit & Transport

Zoveel mogelijk lokale partners en leveranciers. Hierdoor wordt de lokale economie gestimuleerd & CO2-uitstoot door transport zo laag mogelijk gehouden

Overig

Wij zijn ervan overtuigd dat met een diverse samenstelling van personeel en de verschillen tussen medewerkers onderling, juist waarde toevoegen aan onze organisatie. Sociale waarde, diversiteit en inclusie in het personeelsbeleid is belangrijk. Iedereen doet mee in de maatschappij, waarin iedereen wordt getolereerd en men gelijke kansen krijgt. Hokjesdenken is daarbij niet meer van deze tijd.

Om de beste medewerkers aan ons te binden, handelen we vanuit onze waarden en wordt een diversiteit- en inclusiebeleid gehanteerd, wat een belangrijk speerpunt binnen ons MVO-beleid is. Wij vinden het belangrijk om op zorgvuldige wijze betekenis en invulling te geven aan een divers, inclusief personeelsbestand binnen een integrale duurzame MVO-visie binnen onze commerciële organisatie.

Voor de Beurs is diversiteit en inclusie verweven met ons DNA en het is als zo vanzelfsprekend dat wij er eigenlijk geen thema van zouden moeten willen maken. Maar tegelijkertijd beseffen we dat het kennelijk wel nodig is concreter vorm te geven in beleid. Beleid schept duidelijkheid en versterkt onze gedeelde waarden hierin onderling. Wij blijven zoekende met elkaar en zetten steeds meer stappen hierin. We schrijven geen beleidsstuk, maar handelen vanuit onze waarden en integriteit.

Betrokken bedrijven

Green Label Services

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Beperkte onkostenregeling eigen auto
Bewegingssensor
Centrale balansventilatie
Diversiteit
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Duurzaam vervoerplan
Electrische verwarming
Frequentiegeregelde ventilator
Gebouwbeheersysteem (GBS)
Gezondheid medewerkers
Industriële warmtepomp
Kantine en (groot)keuken
Koelen met koude buitenlucht
Koelinstallatie productie inzetten voor koeling gebouw
Ledverlichting
Lucht/lucht-warmtepomp
Lucht/water-warmtepomp
Mensenrechten
Natuurlijke ventilatie
Organisatiecultuur sociale missie
OV-abonnement vanuit werkgever
Print- en kopieerbeleid
Recirculeren ventilatielucht
Regeling (elektrische) fiets-van-de-zaak of fietsplan
Restwarmte- en/of koude- uitwisseling
Schoonmaken
Ventilatiekanalen luchtdicht
Vraaggestuurd koelen
Vraaggestuurd ventileren
Vraaggestuurd verwarmen
Vrijwilligerswerk
Warmte-koudeopslag met gesloten bron
Warmteterugwinning uit ventilatielucht

Over dit bedrijf

De Beurs van Berlage … heeft als kernwaarden authenticiteit, respect en oprechtheid. Deze kernwaarden komen voort uit onze gastvrijheid, die wij hoog in het vaandel hebben staan en de basis vormt van wie de Beurs en haar medewerkers is. Maar ze komen ook voort uit de identiteit van het gebouw zelf; een  Rijksmonument uit 1903 met een plek op de UNESCO lijst van belangrijkste bouwwerken wereldwijd.

Naast deze kernwaarden onderscheidt de Beurs van Berlage zich met persoonlijk contact, verbinding, inspiratie, beleving, transparantie en integriteit.

Door middel van een gedegen MVO-beleid wil de Beurs van Berlage toewerken naar een sociaal circulaire bedrijfsvoering en bijdragen aan het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s), waarbij onze kernwaarden leidend zijn.

Bedrijfsdetails

Branche: Horeca
Bouwjaar: 1903
50 – 250 medewerkers

Wij zijn Green Globe gecertificeerd.

Kaart

Stel een vraag