Skip to main content

1931 Congrescentrum, ‘s-Hertogenbosch

Bedrijfspand Circulariteit

Ons congrescentrum in ‘s-Hertogenbosch bespaart 45% energie per jaar met 500 zonnepanelen en geautomatiseerd energiebeheer. We recyclen 75% van ons afval en gebruiken duurzame, lokale cateringproducten. Door het hergebruik van meubels en interieur reduceren we jaarlijks 20 ton CO₂-uitstoot, wat bijdraagt aan circulariteit. We hebben 10 laadpalen voor elektrische auto’s en bieden kortingen aan bezoekers die met het openbaar vervoer reizen om onze transportgerelateerde CO₂-uitstoot te verminderen.

Thema’s

Bedrijfspand

Energiebesparing: Dit voert 1931 uit door het vele gebruik van daglicht in de locatie, waardoor extra verlichting vaak niet nodig is.

Circulariteit

Ook wordt afval gescheiden en wordt de hoeveelheid CO2 teruggedrongen door deelname aan het ‘Waste to Energy’-initiatief. Dit betekent dat 1931 groene stroom opwekt van eigen afval. Daarnaast gebruikt 1931 glazen flessen en worden deze gevuld door middel van een Original watertap. Op deze manier bespaart 1931 plastic en is er geen transport van waterflessen nodig. Dit helpt de carbon footprint te verminderen.

1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch probeert ook op het gebied van catering zo duurzaam mogelijk te zijn. Zo worden er veel biologische producten en streekproducten ingekocht, waaronder de fairtrade koffie van PURO en duurzame food en non-food producten van Eerlijk & Heerlijk. Natuurlijk worden ook de Bossche Bollen in de regio gemaakt!

Betrokken bedrijven

Zo worden onze inktcartridges ingezameld voor Stichting AAP. Deze bijdrage wordt gebruikt om een betere leefomgeving voor apen en andere exotische zoogdieren te garanderen. Daarnaast planten we per evenement dat georganiseerd wordt bij 1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch vijf bomen in samenwerking met WeForest, een internationale non-profit organisatie gericht op het herstellen van bedreigde bosgebieden in tropische landen.

Maatregelen

Business to Business
Daglichtafhankelijke regeling
Daglichtsysteem
Diversiteit
Elektrische auto’s
Gezondheid medewerkers
Groene werkomgeving
Parkeerbeleid

Over dit bedrijf

Jaren achtereen wisselden hier koeien en kalveren van eigenaar, nu wordt kennis en kunde uitgewisseld in één van de meest unieke en historische evenementenlocaties van Nederland. Van een praktische, korte ontmoeting tot en met een meerdaags evenement: 1931 Congrescentrum biedt u altijd de juiste ruimte én service. Daarnaast bevindt dit congrescentrum zich op een steenworp afstand van de historische binnenstad en staat in directe verbinding met de Brabanthallen.  

Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij 1931 
Bij 1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch zien we Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) als het nemen van bewuste beslissingen om een balans te creëren tussen people, planet en profit. We erkennen onze verantwoordelijkheid voor de impact van onze bedrijfsvoering op mens en natuur, en streven ernaar om positieve veranderingen teweeg te brengen in onze gemeenschap en het milieu. 

Steun aan dierenwelzijn en bosbehoud 
Als onderdeel van ons MVO-beleid zamelen we bijvoorbeeld gebruikte inktcartridges in voor Stichting AAP, een organisatie die zich inzet voor het welzijn van apen en andere exotische zoogdieren. Ook planten we in samenwerking met WeForest vijf bomen voor elk evenement dat bij ons wordt georganiseerd, om bedreigde bosgebieden in tropische landen te helpen herstellen. 

Duurzaamheidscertificering 
1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch is trots om in het bezit te zijn van een Gouden Green Key, een internationaal erkend keurmerk voor bedrijven die serieus bezig zijn met duurzaamheid en MVO. We voldoen aan strenge eisen, zoals het opzetten van een energiebesparingsplan. Bij ons wordt veel daglicht gebruikt, wat de behoefte aan extra verlichting vermindert. Ook nemen we deel aan initiatieven zoals ‘Waste to Energy’, waarbij we groene stroom opwekken uit ons eigen afval. 

Op het gebied van catering streven we naar maximale duurzaamheid. We kopen biologische en lokale producten in, waaronder fairtrade koffie van PURO en duurzame producten van Eerlijk & Heerlijk. Zelfs onze iconische Bossche Bollen worden lokaal geproduceerd, waardoor we de regionale economie ondersteunen en transportuitstoot verminderen. 

Bij 1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch moedigen we niet alleen onze gasten aan om duurzame keuzes te maken, maar zetten we zelf ook concrete stappen om een positieve impact te hebben op de wereld om ons heen. Met ons MVO-beleid streven we ernaar om een voorbeeld te zijn van hoe bedrijven kunnen bijdragen aan een betere, duurzamere toekomst voor iedereen. 

Bedrijfsdetails

Branche: Zakelijke dienstverlening
Bouwjaar: 1931
50 – 250 medewerkers
Green Key, MVO-prestatieladder

1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch heeft sinds zijn ontstaan meerdere prijzen en onderscheidingen gewonnen. Zo is 1931 officiële partner van MVO Nederland. Daarnaast hebben we een Gouden Green Key in bezit en een YOIN Excellent Meeting Places certificering.

Kaart

Stel een vraag