Skip to main content

Verstegen Spices & Sauces wint EZK Energy Award 2022

30 januari 2023

Verstegen Spices & Sauces wint EZK Energy Award 2022

Verstegen Spices & Sauces is de winnaar van de EZK Energy Award 2022, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat . Daarmee zijn zij volgens de jury het meest onderscheidende bedrijf op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en gebruik van hernieuwbare warmte.

Op donderdag 26 januari 2023 reikte juryvoorzitter Michel Heijdra de EZK Energy Award 2022 uit. Dit gebeurde op de netwerkbijeenkomst van het EZK-evenement: ‘Partners in energie-uitdagingen’ in Hilversum.

Verstegen Spices & Sauces

De jury zegt het volgende over de winnaar: “Verstegen Spices & Sauces is veranderd naar een duurzaam totaalconcept. Het heeft stap voor stap, samen met de netbeheerder, processen naar elektrisch omgebouwd. Hierdoor werkt Verstegen in 2023 vrijwel gasloos. Verstegens aanpak met de lokale netbeheerder is daarnaast breder toepasbaar.”

Andere genomineerden

Naast Verstegen Spices & Sauces waren Bakkerij Carl Siegert en De Noord-Hollands Bierbrouwerij genomineerd. Een eervolle vermelding was er voor Dorpsmolen Reduzum. De jury bedankt alle bedrijven voor hun inspirerende inzendingen en feliciteert Verstegen Spices & Sauces met de winst.

“De 3 genomineerden zijn voorbeelden van vooruitstrevende samenwerking met de omgeving, maatschappelijk relevant en vernieuwend in het vinden van deze samenwerking. Het zijn voorlopers die laten zien hoe je de energiehuishouding verduurzaamt”, aldus Heijdra.

De organisatie

De EZK Energy Award Bedrijven zet organisaties die zich onderscheiden op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en/of het gebruik van hernieuwbare warmte in de spotlights. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) stelt de prijs beschikbaar.

De jury bestond uit Ruben Vlaander, directeur Omgevingsdienst Regio Arnhem, Teun Bokhoven, voorzitter stichting Bespaargarant en voorzitter voortgangsoverleg Klimaatakkoord gebouwde omgeving, Anwar Osseyran, hoogleraar Universiteit van Amsterdam, en Michel Heijdra, plv DG Klimaat & Energie EZK.