Skip to main content

Directeur Matthijs Vink: ‘Jongeren zijn enthousiast over onze duurzame energie’

12 februari 2024

Een groot evenementenlocatie voor professionele videogame-wedstrijden verduurzamen. Het is Matthijs Vink, directeur van Esports Campus Amsterdam, gelukt. Vijf vragen aan hem over dit verduurzamingsproces.

1. Waarom vinden jullie het zo belangrijk om als bedrijf te verduurzamen?
“Omdat wij een locatie zijn voor de ‘nieuwe generatie’: een groep die bestaat uit jongeren die nog 20 jaar moeten worden en die duurzaamheid heel belangrijk vinden. We willen graag relevant zijn voor hen.”

2. Op welke drie duurzame maatregelen zijn jullie het meeste trots?

“Sowieso op de zonnepanelen: dit was een grote stap die wij moesten zetten qua investering. Maar we hebben een prachtig resultaat bereikt met 462 panelen. We wekken nu meer op dan we verbruiken!

Als tweede: de ontwikkeling rondom de ledverlichting. Omdat we een groot gebouw van 12.000 m2 hebben, doen we dat in stapjes. Inmiddels hebben we bijna overal ledverlichting.

En tot slot: ik ben trots op hoe we ons warmtesysteem beheren. Dit gaat zowel met behulp van techniek als met menselijke inzet. Met de stadsverwarming als basis werken we aan een efficiënter energiegebruik en een vermindering van ons verbruik.”

3. Wat hebben deze maatregelen jullie opgeleverd?
“Natuurlijk een goed gevoel bij onszelf, maar ook bij de jongeren die hier komen. En een besparing in de energiekosten is ook zeker een belangrijke.”

4. Welke reacties hebben jullie gekregen?
“De jongeren reageren heel positief. Dat horen we als ze hier zijn voor een toernooi of schooluitje bijvoorbeeld. Ze vinden het vooral een leuk idee dat de stroom (die zij verbruiken tijdens het gamen) op hetzelfde moment wordt opgewekt via de zonnepanelen.”

5. Welke tips kunnen jullie andere bedrijven meegeven?
“Er zijn zóveel adviseurs en bedrijven die dingen aanprijzen. Op een gegeven moment zie je door de bomen gewoon het bos niet meer. Daarom is het slim om veel kennis op te halen bij ondernemers die dit traject al hebben doorlopen of bij een onafhankelijk adviesorgaan.”

Bekijk hier het bedrijfsprofiel van H20: