Skip to main content

De nieuwjaarsborrel: het startsein voor een duurzaam jaar

11 januari 2023

De nieuwjaarsborrel: geef het startsein voor een duurzaam jaar

In de eerste weken van januari staan er allerlei nieuwjaar- en netwerkborrels gepland. Een mooi moment om de relaties met mede-ondernemers weer aan te halen en visie te maken voor het komende jaar. Heb jij plannen om dit jaar stappen te zetten voor het verduurzamen van jouw bedrijf? Maak dan van de gelegenheid gebruik en ga erover in gesprek tijdens de nieuwjaarsborrel!

Zit jij zelf in de organisatie van een borrel? Dan kun je ‘toekomstbestendig ondernemen’ toevoegen als thema in het programma of in de communicatie. Klik hieronder op het tweede tabblad.

 1. Deel jouw eigen ontwikkelingen
  Vertel over de stappen die je in 2022 hebt gezet richting een toekomstbestendige onderneming, zowel groot als klein. Hiermee kun je andere ondernemers inspireren om ook aan de slag te gaan én weten zij dat ze bij jou terecht kunnen met vragen over de aanpak, het effect of tips voor een soepele implementatie.
 2. Vind gelijkgestemden
  Vraag ook naar plannen van andere ondernemers. Misschien hebben zij soortgelijke interesses of overwegen jullie dezelfde duurzame toepassingen. Door de mogelijkheden samen te verkennen, kun je tijd en mogelijk ook kosten besparen!
 3. Zoek een voorbeeldbedrijf
  Vraag bedrijven die ervaring hebben met duurzaamheid om tips en ervaringen te delen met de groep. Deze voorbeelden kun je wellicht al vinden via Platform Duurzame Bedrijven, of via een rondvraag in jouw eigen netwerk.
 1. Koppel ondernemers aan ervaringsdeskundigen
  Inventariseer welke plannen de ondernemers hebben in 2023 om het bedrijf te verduurzamen, en kijk vervolgens of er bedrijven aanwezig zijn die deze stappen al hebben gezet.
   
 2. Maak werkgroepen voor aanpassingen
  Zijn er meerdere bedrijven die met dezelfde ontwikkelingen willen verkennen? Maak een werkgroep waarbij ze kunnen sparren en hun bevindingen kunnen uitwisselen. Door het gezamenlijk aan te pakken, kan er mogelijk ook een slag worden geslagen in efficiëntie en besparingen.
 3. Presenteer een voorbeeld
  Vraag een ondernemer die in 2022 zijn bedrijfsvoering of -pand heeft verduurzaamd om de groep mee te nemen in het proces. Een mooi moment om een duurzame koploper een podium te geven én andere gasten te inspireren om dit jaar ook stappen te zetten.
 4. Geef ondernemers handvatten
  Help mensen op weg door handige platforms of tools onder de aandacht te brengen. Zo kunnen ondernemers in 2023 meteen aan de slag met een toekomstbestendig plan. Met deze teksten kun je bijvoorbeeld de voorbeelden en bezoekmogelijkheden van Platform Duurzame Bedrijven bekend maken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.