Skip to main content

Transferro, Zwolle

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Milieu Circulariteit Mobiliteit Overig

Thema’s

Bedrijfspand

Zonneweide
Op het bedrijventerrein Hessenpoort, waar we zijn gevestigd, nemen we deel in een zonneweideproject. Ondernemers hebben gezamenlijk geïnvesteerd in bijna 20.000 zonnepanelen. De weide levert doordeweeks één zesde van de energievraag op het bedrijvenpark. We zijn ook ambassadeur circulariteit voor dit bedrijventerrein. Circulariteit gaat volgens ons verder dan duurzaam ondernemen. Daarom zetten wij ons in om personeel bewust maken van verspilling.

Zonnepanelen
Op het dak van ons magazijn liggen 1077 zonnepanelen. Deze hebben in 2021 maar liefst 298.712 kWh opgewerkt. Hiermee zijn we voor ruim 99% energieneutraal.

Zehnder luchtfilter
In ons magazijn maken we gebruik van luchtfilters. Deze zorgen ervoor dat er minder stof in de lucht hangt. Dit is beter voor machines én ons personeel. Een bijkomend voordeel is dat het energiebesparend is doordat de warme lucht beter in de hal blijft hangen.

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

Papierloos werken
Begin 2021 zijn we overgestapt op papierloos werken. Dit houdt in dat we in het magazijn volledig digitaal orderpicken i.p.v. met papieren orderpicklijsten. Deze grote verandering heeft ervoor gezorgd dat dat wij een papierreductie hebben van maar liefst 56%!

Plastic kratten
In ons magazijn zijn de kartonnen dozen ingewisseld voor duurzame plastic kratten. Hierdoor is het gebruik van kartonnen dozen met 95% gereduceerd.

Milieu

NL-terreinlabel
In 2020 hebben we de tuin rondom ons pand geheel nieuw en biodivers aangelegd. Daarvoor hebben we het NL-terreinlabel van Greenlabel verworven. Dit is een soort duurzaamheidspaspoort waaruit blijkt dat de omgeving meetbaar verduurzaamd is.

Inheemse tuin
Onze biodiverse tuin bevat inmiddels meer dan 60 plantsoorten. Ook de vogels weten de natuurlijke vegetatie goed te vinden en er huppelt zelfs een konijn rond. Ook het personeel plukt er de vruchten van. Zo is er een pluktuin met o.a. tomaten, peultjes, appels en zonnebloemen.

Deelplanten
De Straatboer heeft volgroeide planten uit onze inheemse tuin gestekt en deze planten zijn vervolgens gebruikt om de versteende tuinen van 14 Zwolse gezinnen te vergroenen. Tegels eruit, deelplaten erin! Een makkelijke en goedkope oplossing voor meer groen in de stad.

Circulariteit

Wij verkopen en herbruiken bijvoorbeeld papier, hout, metaal, computerapparatuur, kunststof en verpakkingsmateriaal om deze grondstoffen een ‘tweede leven’ te geven.

Mobiliteit & Transport

Fietsplan
We stimuleren werknemers om op de fiets te komen, door een fietsplan en een goede voorziening voor het opladen van e-bikes te bieden. Voor alle fietsen hebben wij een fietsenrek met plaats voor 24 fietsen. Het dak bestaat uit zonnepanelen om de fietsen eronder op te laden!

Bedrijfsauto’s
90% van onze bedrijfsauto’s is volledig elektrisch. Onze zonnepanelen laden de elektrische auto’s op die bij ons geparkeerd staan.

Efficiënt vervoer
Wij hebben een enorme slag geslagen in het reduceren van ‘lege kilometers’. Vrachtwagens rijden vanuit ons magazijn zo vol mogelijk naar een overslaglocatie om vanuit daar met bakwagens onze leden te bevoorraden. Op de terugweg naar Zwolle proberen de vrachtwagens zoveel mogelijk goederen af te halen bij leveranciers die op de route liggen. Op deze manier maken we efficiënter gebruik van de laadruimtes en worden er minder ‘lege kilometers’ gereden.

Overig

Gezond en fit
Binnen ons bedrijf is er ook veel aandacht voor een goede werkhouding zodat werknemers zowel mentaal als fysiek productief en fit kunnen zijn. Naast genoeg bewegen vinden wij het ook belangrijk om gezond te eten. Naast groente en fruit uit onze eigen pluktuin wordt er dagelijks vers fruit geleverd.

MVO
Samen met de Gemeente Zwolle hebben we een alliantie ondertekend waarbij we staan voor maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. We bieden daarmee mogelijkheden voor mensen die niet zonder begeleiding of aanvullende opleiding aan het werk komen. Het voorschakeltraject, in samenwerking met het Deltion College in Zwolle, is hier een mooi voorbeeld van.

We spannen ons in om werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt of mensen die in de kaartenbak van de sociale dienst in de gemeente Zwolle zijn terechtgekomen in dienst te nemen, een werkervaringsplaats of stage te bieden. Daar zijn we trots op. Trots als bedrijf, trots als collega’s om anderen die minder kans hebben op de arbeidsmarkt toch ruimte te bieden voor het opdoen van werkervaring, het bieden van een veilige werkomgeving of simpelweg ertoe te laten doen.

Betrokken bedrijven
  • Koninklijke Ginkel Groep
  • NL Greenlabel
  • Bureau Hager & Huigens
  • Heem Natuurontwikkeling

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Bevordering biodiversiteit
Circulaire bedrijfsvoering
Dakisolatie
Diversiteit
Droogtebestendige beplanting
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Elektrische auto’s
Elektrische oplaadpunten
Geautomatiseerde deuren
Gevelisolatie
Gezondheid medewerkers
Groene werkomgeving
Inheemse bomen
Intern en extern HR-beleid
Kruidenrijke berm
Ledverlichting
Mechanische ventilatie
Moestuin / pluktuin
Natuurlijke bedrijfskavel
Optimalisatie productieproces
Organisatiecultuur sociale missie
Print- en kopieerbeleid
PV-panelen
Reduceren ‘leeg retour rijden’
Regeling (elektrische) fiets-van-de-zaak of fietsplan
Verpakken
Vloerisolatie
Wandisolatie

Over dit bedrijf

Transferro … vindt  maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid belangrijk.We hebben de afgelopen jaren al mooie stappen gemaakt op het gebied van verpakken en afvalreductie.

Binnen ons bedrijf is er ook veel aandacht voor een goede werkhouding zodat werknemers zowel mentaal als fysiek productief en fit kunnen zijn. Daarnaast stimuleren we werknemers om op de fiets te komen, door een fietsplan en een goede voorziening voor het opladen van e-bikes te bieden. Naast genoeg bewegen vinden wij het ook belangrijk om gezond te eten. Naast groente en fruit uit onze eigen pluktuin wordt er dagelijks vers fruit geleverd.

In 2020 hebben we de tuin rondom ons pand geheel nieuw en biodivers aangelegd. Daarvoor hebben we het NL-terreinlabel van Greenlabel verworven. Dit is een soort duurzaamheidspaspoort waaruit blijkt dat de omgeving meetbaar verduurzaamd is.

Bedrijfsdetails

Branche: Bouw, installatie en infrastructuur, Groothandel, autohandel en detailhandel
Energielabel: A
Bouwjaar: 2003
50 – 250 medewerkers

Kaart

Stel een vraag