Skip to main content

Textline Reclamecentrum, Harderwijk

Bedrijfspand Milieu Circulariteit Mobiliteit

Thema’s

Bedrijfspand

Volledige isolatie, vloer, daken en wanden. Plaatsen 164 zonnepanelen.

Milieu

Volledige milieustraat ingericht voor afvalstromen.

Eerste signbedrijf in Nederland waar pvc folies worden gescheiden, in balen geperst en opgehaald door een PVC-recyclingbedrijf.

Circulariteit

Op dit moment gebruiken we meer eindige grondstoffen dan de aarde ons kan leveren. Dit houdt in dat we hier slimmer mee moeten omgaan. Circulariteit betekent dat producten na gebruik worden ingezet als grondstof voor nieuwe producten of materialen. Het product wordt zo geproduceerd dat alle onderdelen opnieuw als grondstof kunnen dienen. Een oud of gebruikt product is dus geen afval meer, maar een grondstof voor nieuwe producten.

Inmiddels heeft Textline jarenlange ervaring met de verwerking van biobased restmaterialen en gerecyclede grondstoffen die in onze toepassingen een nieuw leven vinden en het predicaat ‘Circulair Sign’ mogen dragen. En onze zoektocht naar nieuwe biobased en circulaire materialen en haar toepassingen blijft onverminderd doorgaan waardoor onze ‘Circulair Sign’ familie blijft groeien.

Pvc-houdende folies worden wereldwijd als grofvuil afgevoerd. Het afvoeren van pvc heeft een schadelijke impact op het milieu. Wij geven pvc-houdende materialen een tweede leven, zodat het milieu nauwelijks wordt belast. Door pvc volledig te recyclen, verminderen we het grofvuil en dragen we bij aan een circulaire economie. Om dit te realiseren zijn we een duurzame samenwerking aangegaan met het internationale pvc-recyclingbedrijf Besstrade.

Mobiliteit & Transport

Momenteel bezig met vervanging (diesel)wagenpark naar elektrisch wagenpark.

Betrokken bedrijven

KIWA en NEN

Maatregelen

Circulair productieproces
Circulaire bedrijfsvoering
Dakisolatie
Gevelisolatie
Isolerend glas, deuren & kozijnen
Vloerisolatie
Wandisolatie

Over dit bedrijf

Textline Reclamecentrum … is een creatief en ervaren signbedrijf dat gevestigd is in Harderwijk en Zwolle. Al 30 jaar lang ondersteunen we bedrijven en gemeenten bij hun visuele communicatie. Van fullcolour fotowanden tot heldere bewegwijzering en van opvallende doosletters tot een fullbody wrap van uw voertuig. Wij voelen ons helemaal thuis op alle signing gebieden. Met een hecht team van gecertificeerde vakmensen en creatieve ontwerpers laten wij uw bedrijf opvallen.

Met oog voor de toekomst zijn we continu bezig om ons signbedrijf steeds meer milieuvriendelijker te maken. Wij dragen met verschillende oplossingen bij aan een circulaire en gezonde wereld. Door onze out-of-the-box denkwijze is voor iedere toepassing een duurzame oplossing te verzinnen. Als eerste signbedrijf van Nederland zijn we 100% gefocussed om restmaterialen te recyclen en hergebruik te stimuleren.

Bedrijfsdetails

Branche: ICT, media en communicatie, Zakelijke dienstverlening
Energielabel: A+
Bouwjaar: 1978
10 – 50 medewerkers
Erkend Duurzaam

RVV certificering biobased en circulaire verkeersborden

Kaart

Stel een vraag