Skip to main content

Stiebel Eltron, ‘s-Hertogenbosch

Bedrijfspand Overig

Thema’s

Bedrijfspand

Volledig gasloze vestiging

Overig

Gedragscode

Betrokken bedrijven

Renovatie is duurzamer, goedkoper en minder schadelijk voor het milieu dan sloop gevolgd door nieuwbouw. In de keuze van lokale partners is gestreefd naar een balans tussen kosten, milieubelasting (reistijd en luchtverontreiniging) en partijen die zich onderscheiden door betrokkenheid en flexibiliteit.

Vanuit kostenperspectief is besloten het project te faseren. We starten met de basis om vervolgens de vervolgstappen* in gang te zetten.

Maatregelen

Bewegingssensor
Dakisolatie
Decentrale balansventilatie
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Gevelisolatie
Gezondheid medewerkers
Intern en extern HR-beleid
Isolerend glas, deuren & kozijnen
Kruipruimte isolatie
Lage temperatuurverwarming (LTV)
Ledverlichting
Lucht/water-warmtepomp
Mechanische ventilatie
Mensenrechten
PV-panelen
Spouwmuurisolatie
Vloerisolatie
Warmteterugwinning uit ventilatielucht
Waterzijdig inregelen verwarmingsinstallatie

Over dit bedrijf

STIEBEL ELTRON Nederland B.V. … is een dochteronderneming van het Duitse STIEBEL ELTRON GmbH concern. Dit familiebedrijf is inmiddels gegroeid tot een wereldwijd bedrijf.
Oprichter dr. Theodor Stiebel, startte in 1924 in Berlijn met het voornemen om producten te ontwikkelen en te fabriceren die energiezuiniger, veiliger en comfortabeler zijn. Dit doel streven wij nog steeds na. De productrange die wij in Nederland aanbieden omvat warmwater en warmtepompen.  STIEBEL ELTRON levert al sinds 1976 warmtepompen voor woningbouw en kleine utiliteitsbouw en heeft dus een enorm grote ervaring op dit gebied. STIEBEL ELTRON heeft als eerste in Nederland de warmtepompboiler met een TNO-gelijkwaardigheidscertificaat geïntroduceerd: een warmtepomp met een grote marktacceptatie, die inmiddels uitgebreid is toegepast in zowel de particuliere woningbouw als in grotere woningbouwprojecten voor de vrije sector.

Ons pand in Nederland is afgelopen jaar volledig vernieuwd en geoptimaliseerd voor de toekomst, waarin de verwarming voorziening volledig is verduurzaamd. We zijn gestart met het isoleren van de schil van het gebouw (gevels, daken, vloeren) en de stalen kozijnen met enkelglas zijn vervangen door aluminium kozijnen met HR++ glas. Een goed binnenklimaat is goed voor de gezondheid en productiviteit van de werknemers op kantoor. Stiebel Eltron heeft gekozen voor een uitgebalanceerd systeem met warmtepompen en WTW. Een WTW (warmteterugwin) installatie ververst de lucht door lucht van buiten naar binnen te blazen. De lucht wordt eerst gefilterd waarbij stof en vuil uit de lucht worden gehaald. Daarnaast houdt een WTW-installatie het binnenklimaat op een constante temperatuur. Dit doet het systeem door de warmte te hergebruiken, wat ook nog eens scheelt in de energiekosten.

Bedrijfsdetails

Branche: Bouw, installatie en infrastructuur, Energie, Industrie
10 – 50 medewerkers
ISO 14001, ISO 50001

Kaart

Stel een vraag