Skip to main content

Stichting Hoeve Sprey, Vorden

Bedrijfspand

Wij beschikken over een uiterst duurzaam pand. Wij hebben meerdere duurzame en ‘groene’ maatregelen getroffen. Het gasloze pand beschikt over 100 zonnepanelen, WTW douches, PCM boilers en is zorgvuldig gebouwd. De architect van het gebouw, Friso Woudstra, heeft rekening gehouden met de aanleg van zonnepanelen doordat er twee grote platte daken en een ruime technische ruimte zijn gecreëerd.

Thema’s

Bedrijfspand

Geen gas én topglas. Wij hebben gebouwd conform de nieuwste eisen. Daarbij hebben wij zonnepanelen, PCM boilers, WTW douches en vele andere kleine maatregelen zoals vloerverwarming, LED lampen etc.

Milieu

Wij hebben een moestuin en een kas waar we voedsel in kweken. Op ons terrein zijn er varkens voor o.a. het groenafval. Zij worden bijgevoerd met circulair voer.

Betrokken bedrijven

Friso Woudstra Architecten, Hamwells, Flamco, Soteq en kleine andere partijen.

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Bedrijfskleding
Bevordering biodiversiteit
Bewegingssensor
Dakisolatie
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Groene werkomgeving
Kleine isolerende maatregelen
Ledverlichting
Mechanische ventilatie
Moestuin / pluktuin
Natuurlijke ventilatie
Passieve zonwering
Print- en kopieerbeleid
PV-panelen
Schemerschakelaar
Schoonmaken
Slimme meter
Vloerisolatie
Wandisolatie
Warmteterugwinning (douche)water
Waterdoorlatende verharding

Over dit bedrijf

Hoeve Sprey is een kleinschalige zorghoeve waar mensen met een verstandelijke beperking kunnen wonen en werken. Wij bieden continue begeleiding en ondersteuning. Dit doen wij op een plek waar liefde centraal staat. Liefde voor onze medemens geënt op onze liefde voor God.

Wij beschikken over een uiterst duurzaam pand. Wij hebben meerdere duurzame en ‘groene’ maatregelen getroffen. Het gasloze pand beschikt over 100 zonnepanelen, WTW douches, PCM boilers en is zorgvuldig gebouwd. De architect van het gebouw, Friso Woudstra, heeft rekening gehouden met de aanleg van zonnepanelen doordat er twee grote platte daken en een ruime technische ruimte zijn gecreëerd. Wij dragen bij aan het verhogen van de kwaliteit, toegankelijkheid en beschikbaarheid van de zorg en tegelijk het verlagen van de footprint van de zorgverlening vanuit de lange termijn impact op people, planet en prosperity.

Dat staat ook wel bekend als de Green Deal in de zorg. De energiezuinige zorghoeve voldoet tevens aan de (duurzame) doelstellingen van ‘Bouwend Nederland’. Wij zijn ook duurzaam bezig op het gebied van afvalscheiding en beschikken over een eigen moestuin. De komende jaren werken wij ons verduurzaamheidsplan verder uit.

Bedrijfsdetails

Branche: Gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening
Energielabel: A
Bouwjaar: 2021
1 – 10 medewerkers

Kaart