Skip to main content

PeelPioneers, ‘s-Hertogenbosch

Bedrijfspand Milieu Circulariteit Mobiliteit Overig

We hergebruiken het restwater in ons productieproces. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk refurbished machines, apparatuur en meubilair in te zetten. Middels een NS businesskaart stimuleren we medewerkers zodat ze met het OV naar kantoor kunnen komen.

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

Onze core business is om van sinaasappelschillen, nieuwe voedselingrediënten te maken. De schillen halen we op uit supermarkten en horeca in heel Nederland. We up-cyclen 100% van de schil. De citruspulp die overblijft aan het einde van ons productieproces wordt hergebruikt als nutritioneel veevoer. We innoveren continue om meer waarde uit de schil te halen en kijken ook naar nieuwe ingrediënten die we met onze reststroom kunnen maken.

Milieu

We hergebruiken het restwater in ons productieproces. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk refurbished machines, apparatuur en meubilair in te zetten.

Circulariteit

zie bedrijfs- en productieproces.

Mobiliteit & Transport

Middels een NS businesskaart stimuleren we medewerkers zodat ze met het OV naar kantoor kunnen komen.

Overig

Ons diverse team van medewerkers zijn allemaal in loondienst, we werken niet met uitzendkrachten omdat we iedereen vastigheid willen bieden. Daarnaast geven we een Nederlands cursus voor internationale medewerkers om een goede communicatie te bevorderen. We hebben ieder half jaar ongeveer 5 stagiaires rondlopen die meebouwen aan nieuwe productinnovaties, fabrieksontwikkelingen en commerciële activiteiten.

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Bedrijfskleding
Bevorderen energiezuinige rij- en vaarstijl
Circulair productieproces
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Gezondheid medewerkers
Intern en extern HR-beleid
Ledverlichting
Natuurlijke ventilatie
Optimalisatie productieproces
Organisatiecultuur sociale missie
OV-abonnement vanuit werkgever
Print- en kopieerbeleid
Rapporteren & monitoren
Reinigen en ontvetten
Samenwerking in productieketen en kennisdeling
Schoonmaken
Serverruimte | ICT
Sturen

Over dit bedrijf

PeelPioPrivaters heeft de missie om alle citrusresten te redden en om te zetten in waardevolle ingrediënten en ze daarmee een extra ronde in de voedselketen te houden. 

Uit de schil halen we natuurlijke ingrediënten die worden toegepast in levensmiddelen, cosmetica en schoonmaakmiddelen. Hiermee hergebruiken we 100% van de schil. Bekijk hier in welke applicaties onze ingrediënten geschikt zijn. In ons innovatielab wordt constant onderzocht hoe er meer waarde uit schillen gehaald kan worden. Een resultaat hiervan is de Finix citrus vezel, die stevigheid, structuur en het juiste mondgevoel biedt aan bijvoorbeeld vleesvervangers en muffins.

Ook als producent kan je deze vezels en etherische oliën goed gebruiken in jouw producten om de cirkel weer rond te maken. Zo maken we samen het verSCHIL!

 

Bedrijfsdetails

Branche: Agrosector, Industrie, Zakelijke dienstverlening
Energielabel: A+++
Bouwjaar: 1970
10 – 50 medewerkers

Sinds 2023 beschikken we over de FSSC22000 certificering. Sinds 2019 beschikken we over het GMP+ certificaat.

Kaart

Stel een vraag