Skip to main content

OTC Organics B.V., Dronten

Bedrijfspand Circulariteit Overig

Ons bedrijfspand in Dronten is uitgerust met zonnepanelen die onze energiebehoefte duurzaam dekken. We maken gebruik van gerecyclede verpakkingsmaterialen en streven naar afvalvermindering in onze bedrijfsprocessen. Door onze samenwerking met lokale telers en verwerkers beperken we transportafstanden, wat onze CO₂-uitstoot vermindert. Onze logistieke processen zijn geoptimaliseerd voor efficiënte, duurzame distributie.

Thema’s

Bedrijfspand

Op ons hoofdkantoor in Dronten werken we in een hypermodern gasloos kantoor waar 4 elektrische laadpalen zijn geïnstalleerd. Verder maken we gebruik van tijdschakelaars op verlichting en apparatuur.

Maar ook bij onze partners, telers en leveranciers worden bewuste keuzes gemaakt op het gebied van elektriciteit en zien we met regelmaat zonnepanelen op de daken en windmolens op de akkers.

Circulariteit

Bij elk product wat we verpakken kijken we naar duurzame alternatieven. Zo hebben we verschillende soorten recyclebare kartonnen verpakkingen en zijn de carry bags van papier en niet meer van plastic. Ook verpakken we diverse producten in een 100% composteerbaar net gemaakt van cellulose. Want een mooi biologisch product verdient een goede, verantwoorde verpakking.

Wordt een partij groenten of fruit ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch afgekeurd, maar is het nog wel geschikt voor consumptie? Dan proberen we hier een juiste bestemming voor te vinden. Dit kan een voedselbank zijn, maar ook een producent van bijvoorbeeld sappen en smoothies, zodat we zo min mogelijk voedsel verspillen.

Overig

Een groot gedeelte van de medewerkers werken hybride: kantoordagen worden afgewisseld met thuiswerkdagen, wordt er bij de aanschaf van een leaseauto steeds bewuster gekozen voor een elektrische/hybride auto en werken we zoveel als mogelijk digitaal (geen papieren facturen meer).

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Bedrijfskleding
Bevorderen transport per spoor en/of schip
Bewegingssensor
Carpoolen, samen rijden of vanpoolen
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Isolerend glas, deuren & kozijnen
Regeling (elektrische) fiets-van-de-zaak of fietsplan
Regeling thuis- en/of telewerken
Tijdschakelaar
Verpakken

Over dit bedrijf

OTC Organics is gespecialiseerd in de inkoop en verkoop van biologische groenten en fruit. Samen met onze partners, telers en leveranciers dragen wij bij aan een duurzame samenleving. In het belang van onze prachtige aarde en iedereen die daar op leeft vinden wij het belangrijk om het milieu en de beschikbare hulpbronnen rationeel te gebruiken. Wij geloven dat biologische landbouw de beste manier is om duurzaam voedsel te produceren, onze bodem te beschermen en klimaatverandering tegen te gaan.

Bedrijfsdetails

Branche: Agrosector
Energielabel: A
Bouwjaar: 2018
10 – 50 medewerkers

Kaart