Skip to main content

LooHorst Landscaping B.V., Ederveen

Bedrijfspand Milieu Overig

Ons nieuwe pand is gebouwd met de laatste stand van de techniek, waarbij direct de groene gevels opvallen. Het pand is helemaal van deze tijd en geheel circulair en energieneutraal gebouwd. Per segment is een verschillende variatie aan planten gebruikt. Er zijn ook stroken met klimplanten. Daarmee vormt het pand één grote verticale proeftuin waarin de effectiviteit en het goede beeld van groene gevels wordt bewezen.

Thema’s

Bedrijfspand

Uiteraard is het nieuwe pand van LooHorst dan ook gebouwd met de laatste stand van de techniek, waarbij direct de groene gevels opvallen. “Dat is eigenlijk tweeledig. Het is enerzijds helemaal van deze tijd en anderzijds hebben we het geheel circulair en energieneutraal gebouwd. Dat wil zeggen dat zoveel mogelijk gebruik is gemaakt van herbruikbare dingen. Het pand is dan ook helemaal uitneembaar, je kunt het dus als het ware uit elkaar schroeven en ergens anders weer neerzetten. Ook zijn er heel veel gebruikte materialen uit andere panden toegepast. Zo komen de puien uit een pand in Geldermalsen en het meubilair uit het voormalige stadshuis van Hoofddorp. Maar ook van de oude stallen die hier stonden is alle puin herbruikt in de ondergrond.”

Milieu

De groene gevels van Virtoria GevelGroen vormen één grote biodiverse wand met voornamelijk inheemse beplanting die tegelijk ook veel mogelijkheden biedt voor fauna. Daarom is er ook per segment een verschillende variatie aan planten gebruikt, waarbij er rekening gehouden is met een goed beeld in de winter. Naast het Virtoria systeem zijn er ook stroken met klimplanten in een grote variatie en met verschillende klimsystemen toegepast. Daarmee vormt het pand één grote verticale proeftuin waarin de effectiviteit en het goede beeld van groene gevels wordt bewezen.

Overig

In Ede zijn we gestart met het combineren van gewone vakmensen met een groep medewerkers vanuit de sociale werkvoorziening, om daar als privaat bedrijf mee aan het werk te gaan. Nog steeds werkt een deel van die groep bij ons, maar dan wel volledig in ons bedrijf opgenomen.

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Bedrijfskleding
Bevorderen energiezuinige rij- en vaarstijl
Bevordering biodiversiteit
Circulair bouwen
Circulaire (kantoor)inrichting
Circulaire bedrijfsvoering
Dakisolatie
Diversiteit
Droogtebestendige beplanting
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Elektrische oplaadpunten
Faunavoorziening
Gevelbeplanting
Gezondheid medewerkers
Groen / blauw dak
Groendak
Groene werkomgeving
Intern en extern HR-beleid
Isolerend glas, deuren & kozijnen
Kantine en (groot)keuken
Kleine isolerende maatregelen
Ledverlichting
Mensenrechten
Natuurlijke bedrijfskavel
Natuurlijke ventilatie
Organisatiecultuur sociale missie
Parkeerbeleid
Print- en kopieerbeleid
PV-panelen
Rapporteren & monitoren
Regenwaterhergebruik
Samenwerking in productieketen en kennisdeling
Schoonmaken
Serverruimte | ICT
Slimme meter
Sturen
Vloerisolatie

Over dit bedrijf

De hovenier voor kleine én grote projecten. Elke dag werken we vanuit onze vestigingen in Ermelo en Ede voor uiteenlopende opdrachtgevers. Dat doen we met vijftig LooHorst-medewerkers, goed voor uiteenlopende kwaliteiten en specialismen. Een gestaag groeiend team dat even gemotiveerd één boom komt snoeien als een compleet terrein realiseert. De unieke kas in Ermelo waarin we zijn gevestigd, herinnert aan de historie. Hier was ooit een tuincentrum gevestigd. De liefde voor groen bleef toen we in 2004 verder gingen als LooHorst.

Bedrijfsdetails

Energielabel: A++++
Bouwjaar: 2023
10 – 50 medewerkers
CO2-prestatieladder, ISO 14001, PSO-keurmerk

Kaart

Stel een vraag