Skip to main content

Jansen Rioolreiniging, Sliedrecht

Bedrijfspand Milieu Mobiliteit Overig

Thema’s

Bedrijfspand

In juni 2019 hebben we een oud pand uitgebreid en een geheel nieuw jasje gegeven. Al het bestaande glas is vervangen door HR++-glas. Daarbij zijn ook de halogeenlampen vervangen door ledverlichting in het gehele pand en de buitenruimten. Aan de buitenkant van het pand is rondom nieuwe beplating geplaatst dat voldoet aan de isolatienormen tot het jaar 2040. Ook het dak is geïsoleerd om aan deze normen te voldoen. Het kantoor heeft vloerverwarming en een mechanische klimaatbeheersing gekregen. Op het dak zijn inmiddels 250 stuks zonnepanelen geïnstalleerd en is er een elektrische hal verwarming gerealiseerd. We zijn ook gasloos en de aansluiting is inmiddels verwijderd.

Milieu

Groene stroom door Hollandse wind verkregen. 2 gasvoertuigen aangeschaft ipv dieselvoertuigen.

Mobiliteit & Transport

Alle grote voertuigen van ons waar we mee werken blijven op de locatie staan waar gewerkt wordt tijdens de projecten. Het woon-werkverkeer wordt uitgevoerd met luxe voertuigen.

Overig

Veel van onze werkzaamheden dienen uitgevoerd te worden met personeel dat afkomstig is uit de databanken van de sociale diensten en werkgeverservicepunten. Denk hierbij aan SROI (Social Return On Investment).

Betrokken bedrijven

KIWA, Gerben De Vries KAM-advies & begeleiding, Stimular

Maatregelen

Dakisolatie
Gevelisolatie
Isolerend glas, deuren & kozijnen
Ledverlichting
Mechanische ventilatie
Wand- en vloerverwarming

Over dit bedrijf

Jansen Rioolreiniging …heeft zijn aardgasvrij bedrijfspand verduurzaamd met wand, dak en gevelisolatie, HR++-glas, vloerverwarming, mechanische klimaatbeheersing en zonnepanelen. 
In juni 2019 hebben we een oud pand uitgebreid en een geheel nieuw jasje gegeven. Al het bestaande glas is vervangen door HR++-glas. Daarbij zijn ook de halogeen lampen vervangen door led verlichting in het gehele pand en de buitenruimten. Aan de buitenkant van het pand is rondom nieuwe beplating geplaatst dat voldoet aan de isolatienormen tot het jaar 2040. Ook het dak is geïsoleerd om aan deze normen te voldoen. Het kantoor heeft vloerverwarming en een mechanische klimaatbeheersing gekregen. Op het dak zijn inmiddels 250 stuks zonnepanelen geïnstalleerd en is er een elektrische hal verwarming gerealiseerd. We zijn ook gas loos en de aansluiting is inmiddels verwijderd

Duurzaam ondernemen is al jaren een vast onderdeel van de bedrijfsvoering van Jansen Rioolreiniging. Als een van de eerste ondernemingen in de rioolreinigingsbranche heeft Jansen in 2003 het ISO 14001 certificaat voor milieu behaald. Daarnaast besteden we ook aan de andere onderdelen van People, Planet en Profit aandacht.

 

Bedrijfsdetails

Branche: Bouw, installatie en infrastructuur, Energie, Industrie, Overheid, Zakelijke dienstverlening
Energielabel: A++++
10 – 50 medewerkers
CO2-prestatieladder, ISO 14001

ISO 9001, ISO 14001, VCA**, VCA-P en de BRL’s K10014 en K10015 en CO2 prestatieladder 5

Kaart

Stel een vraag