BMC, Amersfoort
BMC in Amersfoort streeft naar duurzaamheid met een nu-C-label kantoorpand dat groene energie inkoopt. We werken aan een circulair kantoor, benadrukken het belang van duurzame mobiliteit en hebben een groen dak met een bijenkast. In 2030 willen we een positieve impact op de samenleving hebben, gebaseerd op de Sustainable Development Goals (SDG’s).
Thema’s
Het gebouw aan de Databankweg 22 Amersfoort delen we met andere bedrijven, waaronder Heijmans. Het is een label C-gebouw, die groene energie inkoopt. Wel is het zo dat we voor 1500 werknemers ongeveer 100 werkplekken hebben. Veel mensen zijn gedetacheerd bij gemeenten, provincies of andere diensten.
We liften mee op het BIM van Randstad, ons moederbedrijf.
Op het dak van het gebouw is een groene dekking aangebracht en er staat een bijenkast. Het zou mooi zijn als er ook meer groen op de parkeerplaats wordt aangebracht, daar gaan we nog een actie op voeren.
We gaan in 2023 aan de slag om een Plan van aanpak op te stellen voor de route naar een circulair kantoor. Inmiddels zijn we al vegetarisch met onze eigen catering.
De standaard auto die medewerkers kunnen leasen zijn elektrisch, zodat we in 2030 een vrijwel volledig elektrisch wagenpark hebben en daarnaast meer mensen die met het OV gaan reizen.
Wij hebben een vastgesteld beleidskader om D&I in de organisatie op te nemen en een SROI coördinator om dit onderdeel van offertes goed en in samenhang uitgevoerd te krijgen. Voor meer informatie kun je op het MJV lezen wat we allemaal doen.
Maatregelen
Over dit bedrijf
BMC heeft als duurzaam bedrijf veel maatschappelijke ambities voor de eigen organisatie. Al sinds 1986 werken onze professionals dagelijks in de publieke sector. Onze adviseurs zetten zich samen met publieke organisaties in en voelen zich verantwoordelijk voor het beste maatschappelijk resultaat voor de inwoner, de leerling en de cliënt. Onze adviseurs willen ook werken vanuit een bedrijf dat maatschappelijk betrokken is. Dat heeft ertoe geleid dat een groepje adviseurs aan de slag is gegaan om ons bedrijf zelf te verduurzamen en hiermee bij te dragen aan een bredere maatschappelijke opgave.
BMC heeft een heldere ambitie geformuleerd: in 2030 hebben wij aantoonbaar een structureel positieve impact op de samenleving. Dat bereiken we door op reis te gaan naar een duurzaam bedrijf. Dat doen we samen met Yacht en met ons moederbedrijf Randstad Groep Nederland (RGN). Onze basis wordt gevormd door de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN en we doen van onze resultaten jaarlijks verslag met een Maatschappelijk Jaarverslag.