Skip to main content

BMC, Amersfoort

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Milieu Circulariteit Mobiliteit Overig

Thema’s

Bedrijfspand

Het gebouw aan de Databankweg 22 Amersfoort delen we met andere bedrijven, waaronder Heijmans. Het is een label C-gebouw, die groene energie inkoopt. Wel is het zo dat we voor 1500 werknemers ongeveer 100 werkplekken hebben. Veel mensen zijn gedetacheerd bij gemeenten, provincies of andere diensten.

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

We liften mee op het BIM van Randstad, ons moederbedrijf.

Milieu

Op het dak van het gebouw is een groene dekking aangebracht en er staat een bijenkast. Het zou mooi zijn als er ook meer groen op de parkeerplaats wordt aangebracht, daar gaan we nog een actie op voeren.

Circulariteit

We gaan in 2023 aan de slag om een Plan van aanpak op te stellen voor de route naar een circulair kantoor. Inmiddels zijn we al vegetarisch met onze eigen catering.

Mobiliteit & Transport

De standaard auto die medewerkers kunnen leasen zijn elektrisch, zodat we in 2030 een vrijwel volledig elektrisch wagenpark hebben en daarnaast meer mensen die met het OV gaan reizen.

Overig

Wij hebben een vastgesteld beleidskader om D&I in de organisatie op te nemen en een SROI coördinator om dit onderdeel van offertes goed en in samenhang uitgevoerd te krijgen. Voor meer informatie kun je op het MJV lezen wat we allemaal doen.

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Bandenspanning
Bevorderen energiezuinige rij- en vaarstijl
Carpoolen, samen rijden of vanpoolen
Circulaire (kantoor)inrichting
Circulaire bedrijfsvoering
Dakisolatie
Diversiteit
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Duurzaam vervoerplan
Elektrische auto’s
Elektrische oplaadpunten
Gezondheid medewerkers
Groen / blauw dak
Groendak
Groene werkomgeving
HRe-ketel
Intern en extern HR-beleid
Kantine en (groot)keuken
Kleine isolerende maatregelen
Ledverlichting
Mensenrechten
Natuurlijke ventilatie
Onderhoud voertuigen
Organisatiecultuur sociale missie
Parkeerbeleid
Print- en kopieerbeleid
Rapporteren & monitoren
Regeling (elektrische) fiets-van-de-zaak of fietsplan
Regeling thuis- en/of telewerken
Samenwerking in productieketen en kennisdeling
Serverruimte | ICT
Slimme meter
Sturen
Vloerisolatie
VR/HR(e)-ketel

Over dit bedrijf

BMC … heeft als duurzaam bedrijf veel maatschappelijke ambities voor de eigen organisatie. Al sinds 1986 werken onze professionals dagelijks in de publieke sector. Onze adviseurs zetten zich samen met publieke organisaties in en voelen zich verantwoordelijk voor het beste maatschappelijk resultaat voor de inwoner, de leerling en de cliënt. Onze adviseurs willen ook werken vanuit een bedrijf dat maatschappelijk betrokken is. Dat heeft ertoe geleid dat een groepje adviseurs aan de slag is gegaan om ons bedrijf zelf te verduurzamen en hiermee bij te dragen aan een bredere maatschappelijke opgave.

BMC heeft een heldere ambitie geformuleerd: in 2030 hebben wij aantoonbaar een structureel positieve impact op de samenleving. Dat bereiken we door op reis te gaan naar een duurzaam bedrijf. Dat doen we samen met Yacht en met ons moederbedrijf Randstad Groep Nederland (RGN). Onze basis wordt gevormd door de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN en we doen van onze resultaten jaarlijks verslag met een Maatschappelijk Jaarverslag.

Bedrijfsdetails

Branche: Advies en consultancy, Onderwijs en training, Zakelijke dienstverlening
Energielabel: C
Bouwjaar: 2002
250 of meer medewerkers

Kaart

Stel een vraag