Skip to main content

Autogroep Ursem Barten Purmerend, Purmerend

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Milieu Circulariteit Overig

Het dak ligt vol met zonnepanelen waarvan de energie wordt opgeslagen in 45 kWh second life batterijen, er is overal LED-verlichting geplaatst en er zijn laadpalen voor elektrische auto’s. Binnen de Autogroep wordt structureel aandacht besteed aan afvalscheiding op de werkvloer.

Thema’s

Bedrijfspand

Het dak ligt vol met zonnepanelen waarvan de energie wordt opgeslagen in 45 kWh second life batterijen, er is overal LED-verlichting geplaatst en er zijn laadpalen voor elektrische auto’s.

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

Binnen de Autogroep wordt structureel aandacht besteed aan afvalscheiding op de werkvloer. Daarnaast wordt milieubewust omgegaan met papierverbruik en zo veel mogelijk digitaal gewerkt. We werken continue aan een veilige en gezonde werkplek. Het up-to-date houden van een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) helpt ons te sturen op ons arbobeleid door risico’s in kaart te brengen en die risico’s aan te pakken.

Milieu

Er zijn milieu regels van toepassing voor autobedrijven, waar Ursem Barten allemaal aan voldoet. Er is een lokale milieuvergunning voor de activiteiten van Accu Repair en EcarACCU, maar ook voor het autobedrijf. Het autobedrijf voldoet aan de MVO normen door het behalen van het Erkend Duurzaam Premium certificaat.

Circulariteit

Als één van de weinige Battery Repair Centers in Europa mogen wij batterijreparaties uitvoeren aan geëlektrificeerde modellen van Hyundai’s, Mitsubishi’s en Nissan’s. Hierdoor verlengen wij het leven van de accu, wat weer ten goede komt aan het milieu. Met EcarACCU ontvangen we batterijpakketten van (PH)EV auto’s die we demonteren en een tweede leven geven. Hiermee wordt 97% van de batterij hergebruikt. De cellen vormen een basis voor een nieuw product en kunnen gebruik worden in een energieopslag systeem. Zo dragen wij bij aan een circulaire economie.

Overig

Wij behoren tot de top 40 grootste dealerholdings in Nederland en de provincie Noord-Holland is ons voornaamste werkgebied. In deze provincie creëren we werkgelegenheid, zijn we actief betrokken bij lokale ontwikkelingen, sponsor van lokale evenementen en we trekken klanten naar de regio toe. Er werken ruim 225 mensen in het bedrijf. Uiteraard hebben we een contract bij een arbodienst. Verder krijgt iedereen bij indiensttreding het bedrijfsregelement. Daarnaast gebruiken we ons intranet om in contact te blijven en hebben we een enthousiaste personeelsvereniging. Door bovenstaande punten is er sprake van langdurige arbeidsrelaties. Deze tevreden werkhouding vertaald zich ook in hoge klanttevredenheid (8,85). Het gehanteerde beleid leidt tot een hoge kwaliteit van dienstverlening. Er zijn ruime ontwikkelings-mogelijkheden, en eigen verantwoordelijkheid van medewerkers wordt gestimuleerd.

Maatregelen

Circulaire bedrijfsvoering
Dakisolatie
Diversiteit
Elektrische auto’s
Gevelisolatie
Intern en extern HR-beleid
Isolerend glas, deuren & kozijnen
Ledverlichting
Print- en kopieerbeleid
PV-panelen
Samenwerking in productieketen en kennisdeling
Vloerisolatie
Wandisolatie

Over dit bedrijf

Na ruim één jaar bouwen opende Autogroep Ursem Barten eind 2018 in Purmerend een modern pand van 2000 m2 dat volledig in het kader staat van erkend duurzaam. Zo ligt het dak vol met zonnepanelen, is overal LED-verlichting geplaatst en zijn er laadpunten voor elektrische auto’s. Als specialist op het gebied van elektrische en hybride auto’s is duurzaamheid de enige optie voor Autogroep Ursem Barten. Dit komt ook terug in het nieuwe onderkomen.

Als enige in Nederland

De nieuwe showroom en werkplaats voorzien zichzelf voor 80% van het jaarlijkse stroomverbruik op een duurzame manier. Dit wordt bereikt door energie op te wekken met 370 zonnepanelen, en dit op te slaan in een 45 kWh batterij. Hiermee kan het pand de nacht overbruggen. Zo branden lampen in de avond op deze batterij en niet op het netstroom. De batterij bestaat uit vier accupakketten die afkomstig zijn van hybride voertuigen. Zo hebben de accu’s een waardig tweede leven gekregen. Deze unieke, innovatie en vooral duurzame oplossing is nog nooit eerder toegepast binnen het autodealer-landschap! “Probeer maatregelen te treffen waardoor je zoveel mogelijk off grid raakt en dus het net zo min mogelijk belast.” geeft Lars Welbers van Autogroep Ursem Barten mee aan andere ondernemers.

Bedrijfsdetails

Energielabel: A
Bouwjaar: 2018
10 – 50 medewerkers
Erkend Duurzaam

Erkend Duurzaam Premium

Kaart

  • Stel je vraag aan dit bedrijf