Skip to main content

Alfa Accountants en Adviseurs, Wageningen

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Milieu Circulariteit Mobiliteit Overig

Thema’s

Bedrijfspand

Alfa zet in op de verduurzaming van haar kantoorpanden. Op ons kantoor in Wageningen en op nog 10 andere van onze kantoren hebben wij zonnepanelen gelegd. Nog een aantal andere kantoren willen wij in 2023 ook voorzien van zonnepanelen. Alle kantoren hebben met ingang van 2023 uiteraard het minimaal verplichte energielabel C. Bij renovatie en verbouwing zetten wij actief in op het verduurzamen van de energie-efficiëntie van de kantoren.

Meer info zie ook https://impact-en-jaarverslag.alfa.nl/jaarverslag-2022/onze-leefomgeving/verduurzamen-van-onze-huisvesting

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

Duurzaamheid vormt een steeds belangrijker onderdeel van de dienstverlening aan onze klanten. Zo proberen wij onze klanten actief te helpen aan beter inzicht in hun prestaties op duurzaamheidsgebied, bijvoorbeeld met de CO2-impactscan voor transportklanten

Milieu

Alfa heeft zich tot doel gesteld om uiterlijk in 2030 CO2-neutraal te opereren. Eén van de maatregelen die wij hiertoe nemen, is dat we uitsluitend in Nederland opgewekte duurzame elektriciteit afnemen. Zie ook de andere punten in dit rijtje.

Circulariteit

Wij hebben ons tot doel gesteld dat wij het aandeel herbruikbaar afval in onze afvalstromen sterk willen verhogen, en de totale hoeveelheid afval willen verlagen. Daarnaast willen we dit ook structureler een plek geven in ons inkoopproces. Tegelijkertijd moeten we constateren dat de omvang van onze impact hierop relatief beperkt is, en dit – mede daardoor – de afgelopen jaren nog niet de aandacht heeft gekregen die het verdient.

Mobiliteit & Transport

Sinds 1-1-2021 worden er uitsluitend nog volledig elektrische auto’s toegevoegd aan ons leasewagenpark. Medewerkers zonder leaseauto krijgen een kilometervergoeding voor eigen vervoer, als zij meer dan 10km van kantoor wonen. Is de afstand kleiner, dan krijgen ze de vergoeding alleen als ze op de fiets komen.

Overig

Alfa wil een bedrijf zijn wat waarde wil toevoegen, niet alleen bij klanten en de maatschappij, maar ook bij onze medewerkers. Dit doen we samen, en daarom is het bedrijf ook volledig eigendom van alle medewerkers. We besteden volop aandacht aan goed werkgeverschap, aan training en opleiding van onze mensen, en aan eerlijke kansen en diversiteit binnen ons bedrijf.

Via de Alfa Foundation en diverse andere losstaande initiatieven leveren wij een bijdrage aan de lokale samenleving nabij onze kantoren.

Maatregelen

Bandenspanning
Diversiteit
Elektrische auto’s
Ledverlichting
Organisatiecultuur sociale missie
Print- en kopieerbeleid
PV-panelen
Rapporteren & monitoren
Regeling (elektrische) fiets-van-de-zaak of fietsplan
Serverruimte | ICT
Slimme meter
VR/HR(e)-ketel

Over dit bedrijf

https://www.alfa.nl/”>Alfa Accountants en Adviseurs … is een brede zakelijke dienstverlener die duurzaam waarde creëert voor klanten, medewerkers en de samenleving.
Wij geloven in de kracht van lokaal ondernemerschap. Want daar vind je de motor van de Nederlandse economie. Die motor willen wij op een duurzame en toekomstbestendige manier draaiende houden. 
Alfa is https://impact-en-jaarverslag.alfa.nl/jaarverslag-2022/onze-organisatie… als B Corp. Dit is een internationale erkenning voor de meest duurzame bedrijven. Bekende andere B Corps zijn bijvoorbeeld Tony Chocolonely, Dopper, Triodos en Patagonia. Alfa is volledig eigendom van alle medewerkers.
De visie van Alfa omtrent duurzaamheid is simpel: wij werken aan en ondersteunen het ontwikkelen van een duurzame en lokale economie. Zo kijken wij kritisch naar wat wij zelf als organisatie kunnen doen om op een maatschappelijk verantwoorde manier waarde toe te voegen. Hiermee doelen we op meervoudige waardecreatie; we beperken ons dus niet tot financiële waarden. Wij willen waarde toevoegen – en niet onttrekken – aan de maatschappij. En wij zijn er voor al die ondernemers die dat ook willen.

Bedrijfsdetails

Branche: Advies en consultancy, Financiële dienstverlening, Zakelijke dienstverlening
Energielabel: A
Bouwjaar: 1991
250 of meer medewerkers

Alfa is een B Corp https://www.bcorporation.net/en-us/find-a-b-corp/company/alfa-accountants-en-adviseurs/

Kaart

Stel een vraag