Skip to main content

Active Group ICT & Audiovisueel B.V., Harderwijk

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Milieu Circulariteit Mobiliteit Overig

We hebben een warmtepompsysteem, zonnepanelen en natuurlijke ventilatie en verlichting. Onze inkoopstrategie omvat het selecteren van leveranciers die zich inzetten voor duurzaamheid. We minimaliseren de afvalproductie en bevorderen recycling en hergebruik van materialen. Ons wagenpark bestaat uit Euro 6-bakwagens die we zorgvuldig hebben geselecteerd voor duurzaam transport van goederen.

Thema’s

Bedrijfspand

Alles is duurzaam qua maatregen die wij getroffen hebben op het gebied van onze huisvesting. Denk hierbij aan een warmtepompsysteem, zonnepanelen en een natuurlijke ventilatie en verlichting. Daarnaast op het gebied van energie-efficiëntie (o.a. LED lampen en een slimme thermostaat) en gebruikte duurzame gerecyclede bouwmaterialen.

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

Als dienstverlener richten we ons op duurzaamheid in al onze activiteiten, inclusief het gebruik van artikelen van derden. We werken nauw samen met leveranciers die onze toewijding aan duurzaamheid delen. We moedigen onze partners aan te kiezen voor duurzame materialen en methoden. Onze inkoopstrategie omvat het selecteren van leveranciers die zich inzetten voor duurzaamheid. We zetten ons in voor het gebruik van duurzame oplossingen en dragen zo bij aan een milieubewuste samenleving.

Milieu

Door de implementatie van een effectief afvalbeheersysteem. Waarbij we de afvalproductie minimaliseren en recycling en hergebruik van materialen bevorderen. We hebben een groene ruimte gecreëerd op ons terrein. In het kader van duurzame samenwerking met impact op ons milieu: we zijn partner van de Sea First Foundation. We zetten ons elk jaar op Wereld Oceanendag met ons team vrijwillig in voor het behoud van onze oceaan.

Circulariteit

Circulariteit heeft een cruciale rol gespeeld in ons verduurzamingsproces.

Mobiliteit & Transport

Ons wagenpark bestaat uit Euro 6-bakwagens die we zorgvuldig hebben geselecteerd voor duurzaam transport van goederen, waarbij we voldoen aan strenge emissienormen en milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel hebben staan.

Overig
Betrokken bedrijven

We hebben alles in eigen beheer geregeld.

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Bandenspanning
Bevorderen energiezuinige rij- en vaarstijl
Bewegingssensor
Carpoolen, samen rijden of vanpoolen
Circulair bouwen
Circulaire (kantoor)inrichting
Circulaire bedrijfsvoering
Dakisolatie
Diversiteit
Domotica
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Energiemonitor
Gevelisolatie
Gezondheid medewerkers
Groene werkomgeving
Intern en extern HR-beleid
Inzet monitorings- en planningsinstrumenten voor transport
Isolerend glas, deuren & kozijnen
Koelen met koude buitenlucht
Ledverlichting
Lucht/water-warmtepomp
Mensenrechten
Natuurlijke bedrijfskavel
Onderhoud voertuigen
Organisatiecultuur sociale missie
Passieve zonwering
Print- en kopieerbeleid
PVT-panelen
Recirculeren ventilatielucht
Regeling thuis- en/of telewerken
Reinigen en ontvetten
Samenwerking in productieketen en kennisdeling
Schoonmaken
Slimme meter
Sturen
Verpakken
Vloerisolatie
Vrijwilligerswerk
Wandisolatie
Warmteterugwinning uit ventilatielucht

Over dit bedrijf

Ons bedrijf heeft altijd al een duurzame en verantwoorde bedrijfsvoering hoog in het vaandel gehad. Zo hebben we ons pand energieneutraal gebouwd, wat betekent dat we zowel onze eigen energie opwekken als gebruiken. We maken gebruik van duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen. De binneninrichting is zorgvuldig samengesteld met circulaire materialen, waarbij hergebruikte elementen een centrale rol spelen. Deze benadering bevordert duurzaamheid en biedt een eigentijdse uitstraling met een focus op milieuvriendelijkheid. Wij ondersteunen circulaire economie door samen met onze klanten bestaande materialen te hergebruiken. We hanteren een gescheiden afvalsysteem en zorgen ervoor dat restproducten terugkeren naar producenten voor recycling. Daarnaast geven we producten een tweede leven.

We zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is om onze duurzame inspanningen voort te zetten, zodat we ook in de toekomst een positieve bijdrage kunnen blijven leveren aan een beter milieu. We hopen daarom ook andere organisaties te inspireren om hetzelfde te doen.

Website: https://activegroup.nl/

Bedrijfsdetails

Branche: ICT, media en communicatie
Energielabel: A+++
Bouwjaar: 2022
10 – 50 medewerkers

We zijn partner van Stichting MVO Nederland.

Kaart

Stel een vraag