Skip to main content

Noord-Hollandse Bierbrouwerij, Uitgeest

Bedrijfspand

Thema’s

Bedrijfspand

Ons hele pand is voorzien van ledverlichting en we maken gebruik van een terugwininstallatie van warm water en een terugwininstallatie voor energie uit de koelcel voor de warme kamer.

Maatregelen

Dakisolatie
Gevelisolatie
Isolerend glas, deuren & kozijnen
Ledverlichting
Restwarmte- en/of koude- uitwisseling
Wandisolatie

Over dit bedrijf

De Noord-Hollandse Bierbrouwerij … van Kees en Roswitha Schouten wordt gerund onder het motto  ‘Het beste bier op de goedkoopste en duurzaamste manier maken’. In 2012 is de eigen produktie-brouwerij opgericht in Uitgeest waar ze ondertussen 250.000 liter bier brouwen. Deze bieren zijn ter plekke te koop zijn in hun winkeltje. Vanaf de toonbank kijk je letterlijk in de brouwketel. Ook verzorgen ze rondleidingen met aansluitend een bierproeverij in samenwerking met de horeca in de jachthaven.

Toen we in 2012 begonnen met onze brouwerij zijn we begonnen met een electrische brouwinstallatie. Omdat we groeiden moesten we onze capaciteit verhogen en hebben we niet gekozen voor brouwinstallatie op aardgas maar op een stoom-brouwinstallatie. Vroeger werd er ook gebruik gemaakt van bio-massa en dat doen wij nu weer. Wij gebruiken onze grondstofstromen, namelijk de bierborstel, die komt uit het graan dat we gebruiken in het product, gebruiken we ook als energiebron. Het resthout van de meubelfabriek om de hoek, gebruiken we ook als energiebron. Het zaagsel van onze buurman die houtbewerker is, gebruiken we samen met de bierborstel ook als energiebron. Kortom, de biomassa uit de buurt gebruiken we als energiebron om stoom te maken die onze processen aansturen.

In 2022 zijn we genomiPrivaterd voor de EZK Energy awards.

Bedrijfsdetails

Branche: Horeca
1 – 10 medewerkers

Kaart

Stel een vraag